Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
ODLJEV KVALITETE

A SAD ADIO... VRHUNSKI IGRAČI NAPUŠTAJU NAJBOLJE HRVATSKE KLUBOVE Rastanak je pitanje dana, brojna renomirana imena uskoro pred novim izazovima

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. svibanj 2017. 10:01

Tko bi danas mogao odigrati posljednju prvenstvenu utakmicu u dresu Dinama, odnosno Rijeke? Namjerno smo istaknuli “prvenstvenu”, jer kao što znamo, ove dvije momčadi još očekuje finale Kupa u Varaždinu. Naravno da nemamo staklenu kuglu u kojoj bi se nazirao rasplet ljetnog prijelaznog roka, ali ovo je ionako vrijeme prikupljanja informacija iz raznih izvora, domaćih i stranih. Naučili smo da su transferi, bar kada su naši klubovi u pitanju, podosta sklisko područje, stvari se mijenjaju iz dana u dan, ono što se danas čini izgledno, sutra se istopi kao snijeg na suncu.

Dobro, da sad ne rastežemo ovu temu poput žvakaće gume, moglo bi se kazati da zapravo samo dvojica nogometaša koji će moguće danas zaigrati na Maksimiru imaju riješenu svoju nogometnu budućnost kad se radi o nadolazećem prijelaznom roku. To su Ante Ćorić, koji odlazi s 99-postotnom sigurnošću, po svemu sudeći u Sampdoriju, te Roman Bezjak kojem je istekla posudba i vraća se u Darmstadt.

Kad je Dinamo u pitanju, jučer se do nas probila informacija koja govori da bi svoj zadnji HNL nastup u modroj majici mogao imati Armin Hodžić! Ona priča o odlasku u Tursku navodno postaje dosta ozbiljna, makar nam izvori tvrde da se klubovi koji žele Hodžića ne zovu ni Bešiktaš ni Konyaspor.

Nikoga se neće siliti

Ima jedan igrač koji je već možda odigrao svoju posljednju prvenstvenu utakmicu, radi se o Domagoju Antoliću, za kojeg se kako čujemo sprema ljetni transfer. On danas, po svoj prilici, neće biti u sastavu zbog ozljede. Zato bi trebao biti Gordon Schildenfeld, za kojeg ima upita i čiji ljetni transfer je izgledan. Naravno, tu je i Josip Pivarić, kojeg “selimo” gotovo svakog prijelaznog roka, ali čini se da bi ovog “mercata” zaista trebao i definitivno preseliti u inozemstvo. Isto tako, ako stigne adekvatna ponuda, onda bismo u HNL-u mogli mahnuti na pozdrav Rumunju Matelu...

Kad se radi o prvacima, onda su daleko naizgledniji transferi Franka Andrijaševića, Filipa Bradarića i Marka Vešovića. Barem tako trenutačno stvari stoje. Vijesti koje dolaze s Kvarnera kazuju da Rijeka ni jednom igraču za kojeg stigne korektna ponuda neće praviti problema oko odlaska, tako da je lov na igrače novih državnih prvaka otvoren.

Ove sezone mnogo je Riječana odigralo zaista zapaženu sezonu, tako da ne treba čuditi ako ponude stignu na adrese Ristovskog, Mišića, Gavranovića, Gorgona... Uprava Rijeke na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem nikoga ne misli zadržavati na silu.

Jasno, bez obzira na takav stav, realno je očekivati da Rijeka neće rasprodati cijelu momčad, da će se pronaći adekvatna uravnoteženost kako bi se ostvarili strateški ciljevi kluba u slijedećoj sezoni.

No među spomenutim, svakako će dva-tri igrača ovog ljeta odlutati s Rujevice, to je izgledno i objektivno. Tako da neke igrače Dinama i Rijeke sljedeće sezone više nećemo gledati u HNL-u.

Linker
27. ožujak 2024 14:42