CROPIX
' I LOŠA SLIKA MOŽE NEŠTO REĆI'

BEUSAN RAZLJUTIO IGRAČA RIJEKE ZBOG PENALA KOJI JE SVIMA PROMAKAO 'Uvijek se nađu eksperti koji vide stvari kako žele! Nema govora da sam igrao rukom'

RIJEKA Branič Leonard Zuta izazvan procjenom Matea Beusana reagira na ‘sporni’ trenutak u Splitu
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. prosinac 2016. 15:45

Taman što se stišala galama nakon utakmice u Maksimiru i arbitraže Ante Vučemilovića-Šimunovića, pojavili su se repovi nakon gostovanja Riječana na Parku mladeži. Zapravo najsporniji je ostao jedan trenutak, onaj u samoj završnici prvog poluvremena kada je, prema procjeni Oka Sokolovog Matea Beusana, sudac Bruno Marić propustio dosuditi kazneni udarac za Split zbog igranja rukom Leonarda Zute.

Nitko ne voli nepravdu

I to bi vjerojatno prošlo “ispod radara” ili daljnje reakcije da netko Beusanove riječi nije preveo izravno upućenom braniču Rijeke koji se u utorak oglasio porukom na jednoj društvenoj mreži.

- I slika loše kvalitete može nešto reći. Ali uvijek se nađu neki eksperti koji stvari vide onako kako žele vidjeti. U svakom slučaju istina je da sam 100 posto igrao glavom i samo glavom - napisao je uz prateću sliku spornog detalja Leonard Zuta.

Nije to bio izravan povod za razgovor, ali budući da ovaj tih i samozatajan branič Rijeke ne izlazi često pred novinare prilika se učinila idealnom da nam pojasni što ga je toliko pogodilo.

- Čuo sam da su sudački eksperti rekli čak i da sam namjerno igrao rukom. Kvaliteta slike je loša, ali otvoreno kažem da nema govora da sam igrao rukom. Da jesam, lopta se sigurno ne bi tako odbila, uostalom, zar ne mislite da bi igrač Splita koji je ubacivao na bilo koji način reagirao? - uzvratio je Zuta protupitanjem pa nastavio dodatkom da mu se u Splitu uvijek događaju čudne stvari.

U sjećanju je još prošlosezonska utakmica kada je Dalibor Mlakar umjesto na Zutinim prsima vidio loptu na ruci i dosudio kazneni udarac koji je onda Vargić obranio.

- Sjećam se tog detalja. Nitko ne voli nepravdu, kao što je bilo prošle sezone ili kao što bi bilo sada da je sudac vidio nešto što se nije dogodilo. Malo me naljutilo to što se reklo za taj trenutak, pogotovo što se stavilo u kontekst namjere za nešto što se nije dogodilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:31