CROPIX
OKRŠAJ ZA 'BRONCU'

BLITZKRIEG HAJDUKA! BIJELI U SAMO 14 MINUTA POTOPILI OSIJEK Pet komada za veliku pobjedu: Bašić dvaput tresao mrežu, pogodak Mađara 'zapalio' Poljud

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. svibanj 2017. 10:00

HAJDUK – OSIJEK 5:1 (0:0)

STRIJELCI: 1-0 T.Bašić (56), 2-0 Futacs (61), 3-0 T.Bašić (65), 4-0 Erceg (70), 5-0 Said (88), 5-1 Boban (90).

HAJDUK (4-3-1-2): Stipica – Tudor, Nižić, Čosić, Memolla – Savvas(od 46. T.Bašić), Jefferson, Hamza – Vlašić – Futacs (od 79. Ohandza), Erceg (od 72. Said)

OSIJEK (4-3-1-2): Malenica – Matas, Škorić, Barać, Barišić – Mioč, Lesjak - (od 13. Vojnović), Knežević(od 69. Pušić) - Lopa – Ejupi (od 69. Boban), Perošević

-------------------------------------------------------------------------------------

Kakva uragan Bijelih za potvrdu trećeg mjesta ! U 14 minuta drugog dijela naprosto su "pomeli" Osijek s travnjaka, postigli četiri pogotka od 56. do 70. minute deklasiravši direktnog konkurenta za treću poziciju. Razgalio se Poljud, raspjevao i to s pravom nakon "peterde" Osijeku. Odlikaš Hajduk za čistu peticu!

Prvo poluvrijeme se strpljivo čekalo probijanje osječke obrane, a kada je krenulo činilo se kao da Bijeli ne mogu prestati sa punjenjem mreže nemoćnog Malenice. Djelovalo je kao ekshibicijska utakmica Hajduka. Nema nikakve dvojbe, Toma Bašić je igrač dvoboja. U samo devet minuta napravio je dar-mar. Načeo je goste, asistirao Futacsu i potom potvrdio pobjedu za nedostižnih 3:0. Još je prije pogotka protegnuo Malenicu, okrenula se igra od njegovog ulaska umjesto nezamjetnog Savvasa. Dva pogotka i asistencija 20-ogodišnjeg veznjaka Bijelih u susretu vrijednom trećeg mjesta.

Četiri kola prije kraja Hajduk ima tri boda više od Osijeka i bolji međusobni omjer, ali što je važnije, Bijeli su u velikoj seriji. Petu uzastopnu pobjedu ostvarili su protiv Osijeka uz gol razlilku od 17:3. Impresivno, nema što, jedino je šteta da nisu ranije krenuli sa ovakvim igrama. No, igra se prvenstvo i sljedeće sezone...Što reći za Osijek nakon potopa na Poljudu ? Ništa više osim rezultata... Koliko pogrešaka, imat će Zekić što pričati svojim igračima do sljedećeg vikenda.

Nula na poluvremenu više je mogla zadovoljiti Osječane koji su kao i mnogo puta dosada na Poljudu napravili obrambeni blok i šansu tražili iz kontre. Carrilo je u drugom dijelu odlučio pojačati pritisak izvadivši iz igre Savvasa i ubacivši kreativnijeg veznjaka Tomu Bašića. Pokazalo se kasnije, pravi potez Španjolca.

Prvu priliku u nastavku ipak su stvorili Osječani, Ejupijevu dijagonalu usamljeni Knežević nije sa 12 metara iskosa uspio pretvoriti u pogodak, već je loptu poslao prema sjevernoj tribini. Ali, što je u 50. minuti promašio Čosić, to se zove "zicer". Jefferson je nakon kornera pucao glavom, Malenica nesigurno odbio loptu koju je Ćosić sa četiri metra poslao visoko i daleko, prema semaforu. Kakva prilika ! U 54. minuti navijači Bijelih su mogli povikati i "kakva obrana".

Toma Bašić je primirio loptu, namjestio se i sa 17 metara pokušao iznenaditi Malenicu, ali osječki vratar je odbio loptu u korner. Međutim, uspio je Bašić iz drugog pokušaja nadmudriti Malenicu, preciznim i odmjerenim udarcem dvije minute kasnije za vodstvo Hajduka. I dalje je sve bila rapsodija u bijelom.

Devet minuta od prvog zgoditka već je ne semaforu pislao 3:0, do četvrtog su pogotka došli samo pet minuta kasnije. Hajduk se raspucao u nepunih 15 minuta, a Osijek se potpuno raspao. Desetak mintu anisu gosti mogli doći sebi, onda su se pribrali, pa je jednom i Stpica morao ispred Vojnovića spašavati sjajnu prigodu gostiju. U finišu smo vidjeli još dva pogotka, donio je Boban slabašnu utjehu gostima sa počasnim pogotkom. Velika pobjeda Hajduka i njegovog trenera Carrilla.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:08