POČELE SU PRAVE PRIPREME

DINAMO 'EKSPLODIRAO' U PRVOJ UTAKMICI NOVE SEZONE Igrali su svi, veliki povratnik bio je briljantan, a nemoćni Slovenci mogli su i teže stradati!

Nogometaši Dinama odradili su protiv Mure u Murskoj Soboti svoj prvi ljetni test i u prijateljskoj 'utakmici na jedan gol' sa 4:0 pobijedili novog slovenskog drugoligaša. Već u 22. minuti rezultat je bio 3:0. Golijadu je otvorio povratnik Fernandes, na 2:0 povisio je Hodžić, a Pucak je skrivio autogol za 3:0 na poluvremenu. Konačnih 4:0 postavio je Rrahmani.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. srpanj 2017. 20:01

DINAMO - MURA 4:0 (1:0 - Fernandes (7), 2:0 - Hodžić (18), 3:0 - Pucko (22 - ag), 4:0 - Rrahmani (66)

MURSKA SOBOTA. Stadion Fazanerija. Gledatelja 50.

DINAMO: Livaković - Stojanović, Sigali, Benković (od 17. Rrahmani), Lecjaks - Antolić, Moro - Guilherme, Gojak, Fernandes - Hodžić; drugo poluvrijeme: Zagorac - Matel, Sigali (od 73. Guilherme), Rrahmani, Pivarić - Pavičić, Knežević - Fiolić, Ćorić, Sosa - Henriquez. TRENER: Ivajlo Petev.

MURA: Andrejč - Kous, Bošković, Toth, Pucko - Kuzma, Lorbek - Krničnik, Atanasov, Bobičanec - Maroša. (još su igrali: Šafarič, Dodlek, Hočevar, Celec, Nemec, Kouter, Legen. TRENER: Ante Šimundža.

----------------------------------------------------------------

Danima su svi u Moravskim Toplicama pričali o "novom" Junioru Fernandesu, preporođenom Čileancu koji na svakom treningu ponovno zabriljira. No, nakon divljenja uvijek uslijedi pitanje: "Samo, dokle će ga držati volja i želja?" Ali, ovom prilikom još ga uvijek ta želja i motiv drže, prezentirao je to protiv Mure. Modri su u prvoj pripremnoj utakmici uvjerljivo slavili, prezentirali i dobar nogomet, a nakon prvih 25 minuta već je bilo 3:0. Kod sva tri gola prste je imao Fernandes, prva dva idu potpuno njemu u životopis.

Dakle, već u sedmoj minuti pokazao je koliko bi u ovakvoj formi mogao vrijediti Dinamu u novoj sezoni. Obrana Mure se malo zaigrala, Moro je presjekao loptu, ona je došla do Fernandesa na dvadesetak metara od gola. Povukao je korak, pucao i pogodio donji kut vrata novopečenog slovenskog drugoligaša. Bolji je bio Dinamo, možda i bolji od očekivanja.

Istina je i da Mura nije Dinamov rang, da se momčad Ante Šimundže okupila tek prije tri dana, ali to ne umanjuje zadovoljstvo ovom partijom, pogotovo s prvih 45 minuta. Lopta je išla dosta brzo, stalno je pred golom Mure bilo opasno.

Prvi gol Čileanca je bio prekrasan, međutim, kod drugoga je pokazao nešto što nismo od njega dosad vidjeli. Lecjaks je ispucao jednu svijeću prema suparničkom šesnaestercu, činilo se da će Murin stoper prije do lopte. No, Fernandes se zatrčao, ušao s njim u dvoboj, skočio, odnio loptu i glavom je dodao Hodžiću, koji je zabio. Kod trećega gola Fernandes je pucao s dvadesetak metara, Murin golman Andrejč odbio loptu, ali samo u leđa svoga suigrača Pucka od kojega se lopta odbila u mrežu. Moglo je do odmora biti i više od 3:0...

U nastavku je Petev ubacio drugu momčad, koja nije bila toliko ubojita, ali našlo se i tu lijepih poteza. Primjerice, Fiolić je s više od 20 metara iskosa pogodio gredu, lopta se odbila u tlo, ali nije prešla crtu, dobar je bio i Ćorićev pokušaj. A nakon Ćorićeva kornera Sigali je glavom prebacio loptu za Rrahmanija koji je, također glavom, povećao rezultat. Mura je imala nekoliko prijetnji, ali Dinamov gol na kraju ipak nije ozbiljnije ugrožen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 13:48