Hanza Media, sn ilustracija
PROSLAVA ZA PAMĆENJE

FOTO/VIDEO: NAJLUĐA FEŠTA TRAJALA JE DO SAMOG JUTRA Na Korzo se natiskalo 20 tisuća ljudi, Mišković ronio suze na Bocellija, Kek mahao bakljom...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 28. svibanj 2017. 13:21

Proslava naslova prvaka nogometaša Rijeke potrajala je do jutra. Nešto prije dva sata kapetan Mate Maleš na pozornicu na Korzu donio je pehar namijenjen prvaku Hrvatske što je bio okidač za veliku feštu koja se nije stišavala. Gradske službe istaknule su da se na Korzo natiskalo 20 tisuća ljudi, koji su došli pozdraviti prvaka Hrvatske.

Počelo je zalijevanjem pjenušcem i uspješnicom Queena “We are the champions“, a vrhunac je dosegnut kada je slovenski tenor Aljaž Farasina izveo Bocellijev Vincero koji je predsjedniku Rijeke Damiru Miškoviću izmamio suze na oči. Pustila se i himna Lige pravaka, a nogometaši Rijeke svih sat vremena koliko su proveli na pozornici pred nepreglednom Rijekom navijača odlično su se zabavljali. Dario Čanađija, primjerice, na pozornicu je doveo jedan od bijelih stupova s crnim vrhom koji je valjda pronašao negdje uz cestu, ostali su uglavnom ispaljivali konfete a odlično raspoloženi Matjaž Kek se u jednom trenutku uhvatio i baklje…

- Nisam ja ništa napravio, to su napravili ovi modeli iza mene. Napravili su to za sve generacije Rijeke. Za one koji nas s neba čuvaju i za one koji su danas s nama – poručio je Matjaž Kek.

Vatromet, pa Najdraža Rijeko u izvedbi Damira Badurine za kraj, a mnogima tek početak, slavlja koje je završavalo kada se sunce već debelo popelo iznad Kvarnera.

- Nadam se da još uvijek sanjam, ljepše je tako. Hvala svim Riječankama i Riječanima što su vjerovali u nas. Budimo zajedno Rijeka i uživajmo. Hvala svima, budimo ponosni što smo Riječani – dodao je razdragani predsjednik Damir Mišković.

Dok su navijači dočekali sunce, igrači su ipak požurili kućama. Trening je bio zakazan već u 10 ujutro, a misli odmah nakon slavlja na Korzu usmjerene obavezi u srijedu. Naglasio je to Stefan Ristovski koji je prije nekoliko dana govorio da će tetovirati trofej namijenjen prvaku Hrvatske. Jučer je stigla korekcija…

- U srijedu imamo važnu utakmicu, a ja se nadam da ću nakon nje tetovirati oba trofeja – poručio je makedonski branič i izazvao ovacije navijača.

Linker
20. travanj 2024 11:42