Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
TEŽAK UDARAC UOČI KUPA

MODRA RAPSODIJA, ČUDESNI SOUDANI, ALI PETEVU SE SVIJET SRUŠIO SAMO ZBOG JEDNE STVARI 'Kada se to dogodilo, utakmica je za mene bila gotova'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. svibanj 2017. 23:29

Dugo smo čekali trenere nakon utakmice, trebali su se probiti kroz riječki 'špalir'. Odzvanjalo je Maksimirom 'Rijeka, Rijeka', Ivajla Peteva jedva se čulo, ali, ipak uspio je reći što misli. Rekao je puno toga.

- Želim čestitati Rijeci na naslovu. Zabili smo pet golova, promašili smo još nekoliko. Smeta me jedino kako smo primili prvi i drugi gol. Ali, to je pristup koji liči na Dinamo, jedino tako se ovi u prvih 11 i oni s klupe trebaju ponašati. To o kojemu sam pričao prije mjeec dana, žao što smo izgubili prvenstvo, jer mislim da smo jači od svakoga - kazao je Dinamov trener, koji se nije htio puno baviti utakmicom u finalu Kupa u Varaždinu.

- Bit će to puno drugačija utakmica, a siguran sam da nam ova utakmica znači puno kad je samopouzdanje u pitanju. Ali, to je sve što ću sada reći o tom susretu, ima još vremena.

No, onda je na red došal tamna strana medalje. Ozljede Sigalija i Mora?

- Kad je Sigali izišao, za mene je bila gotova utakmica. Puno nesreće smo imali, četiri igrača nam nisu igrala zbog ozljede, sad su se još dvojica ozlijedila. To je ta nesreća, u sportu moraš imati i sreću.

Hoće li oni biti spremni za srijedu?

- Ne znam još, vidjet ćemo. Nisam optimist, nimalo. Nemamo ni Perića i Leškovića, Benkovića već od ranije, njih trojica sigurno neće igrati. Vidjet ćemo, stvarno ne znam... Antolić? Zasad ne, nije trenirao zadnjih dana.

Odzvanjala je šampionska pjesma Riječana i dok je Matjaž Kek stigao pred mikrofone i notese. I na njemu se vidi umor, ili je to sve u svrhu pripreme za konačni obračun u Varaždinu.

- Ne treba trošiti riječi na ovu utakmicu, na turističko izdanje Rijeke, ali nije bilo dobro... Ni pristup ni ništa. Ali, kad se sve zbroji, svih 36 kola, Rijeka je bila najbolja. Čestitam svima i igračima, a ova kulisa je najveća nagrada za sve to - rekao je Kek, a onda malo ozbiljnije shvatio ovu 'petardu', kao da mu je to slavlje koje u Rijeci traje već danima ipak previše. Jer, treba se momčad usredotočiti na Kup.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. travanj 2024 13:30