Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
ZBRKA OKO TRANSFERA

NA POLJUDU STRAHUJU OD SCENARIJA KOJI BI IH MOGAO 'KOŠTATI' MILIJUNE EURA Talijanski div ključ je u čitavoj priči: Evo zašto se u Hajduku boje Juvea

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 26. lipanj 2017. 18:35

Nikola Kalinić u Milan, a Ivan Perišić u ...Manchester United?! To se očekuje, ali neće se valjda Juventus umiješati u posao preotimanja Perišića? Pa da Mandžukić i Pjaca dobiju suigrača iz reprezentacije..., piše Slobodna Dalmacija.

Završnica je tih poslova u Milanu, svjedoči činjenica da Fali Ramadani i Tomislav Erceg borave u metropoli mode, došli su u Milano još u subotu i trebalo bi brzo finiširati poslove svojih pulena.

Nikola Kalinić se dogovorio sve s Milanom, ali ostaje da se uskladi odšteta s Fiorentinom, već se pisalo kako Fiorentina traži 30, a Milan nudi 20 milijuna eura i još bi "ljubičaste" obeštetio s Lapadulom (napadač) i Kuckom (vezni).


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

U tom poslu, bio 20 ili 30 milijuna eura loše je za Hajduk što se transfer zbiva unutar Italije i neće Hajduk dobiti postotak od odštete kao što bi dobio da se igrač prodaje izvan države u kojoj je do sada igrao.

Posebna je intriga Ivan Perišić iz Intera, susjednog milanskog kluba. Perišić je dogovorio svoje uvjete za transfer u Manchester United, nagodio se s Mourinhom, primao bi oko pet do šest milijuna eura godišnje, što je dvostruko nego dosad što je imao u Interu. Nije sedam, ali nije ni puno manje.

No, zapelo je oko toga što Manchester zna kako Interu gori pod nogama i nudi za odštetu - 30 milijuna eura. Inter pak želi unovčiti klasu Perišića na barem 50 milijuna eura.

Kvaka je u tome da bi Inter do kraja lipnja trebao dostaviti bilancu FIFA glede financijskog fair-playa, fali mu oko 30 milijuna eura u blagajni i treba ih namaknuti hitnim prodajama. Neće dopustiti da mu padne zastavica i da bude kažnjen izbacivanjem s tržišta nogu. Prodati, prodati, a Perišić mu je najvrjedniji eksponat, pa onda u srpnju kupovati, kupovati.

U toj gužvi oko Perišića i Manchester Uniteda intrigantno je što se odjednom pojavljuje – Juventus.

Naime, Fali Ramadani je otkriven u kontaktima s Juventusom i ponudio im je da se zainteresiraju za usluge Perišića. Interu treba hitno novac, neka ga Juve spasi dok mu se United poigrava živcima.

Ako se dogodi preokret da Perišić iz Intera ode u Juve, onda će nastradati Hajduk. U tom slučaju ni od Perišića nema postotka od odštete.

Pa se i u Poljudu, koji reflektira na taj izvor prihoda, s nestrpljenjem gleda što će Erceg i Ramadani uraditi u Milanu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:26