Hanza Media, sn ilustracija
IZNENAĐUJUĆI PREOKRET U MAKSIMIRU

SPORTSKE NOVOSTI OTKRIVAJU POZADINU BURNOG RASKIDA U DINAMU Bio je plaćen bolje od Mamića, Kranjčara..., ali on i bratko se nisu mogli gledati!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. lipanj 2017. 21:09

Romeo Jozak više ne stanuje u Maksimiru. Ljubav sad već bivšeg sportskog direktora i Dinama trajala je kratko, prvi vjetrić ugasio je svijeću. Činjenica da je već bio u plavom domu i ustabilio nogometnu školu, što mu je i bila preporuka za povratak, malo je značila. Kako u Maksimiru gledaju na odlazak sportskog direktora?

- Sporazumno smo se razišli, daljnjih komentara na tu temu nema - kazao nam je jučer direktor Tomislav Svetina.

Naravno, sporazumni raskid ugovora obično iza sebe ostavlja upitnik. Je li Jozak odstupio sam, dao ostavku ili je ipak dobio otkaz?

Malo sretnih ljudi

Jasno je da u klubu na to pitanje ne možete dobiti odgovor jer, uostalom, i direktor Svetina, a dan prije i savjetnik Zdravko Mamić govorili su o sporazumnom raskidu. Zanimljivo, ovdje je priča o sporazumnom raskidu zaista točna. Niti je Dinamo bio sretan s Jozakom, niti je Jozak bio sretan s Dinamom.

Zašto Dinamo nije bio sretan s Jozakom, a najavljivao ga je na sva zvona kao vrhunskog stručnjaka kojem je, uostalom, dao plaću od 360 tisuća eura godišnje! Da, dobro ste pročitali, u Dinamu je od onih koji ne igraju nogomet, bio najviše plaćen poslije Vahida Halilhodžića koji je zarađivao 900 tisuća eura. Bio je plaćen mnogo više od trenera Ivajla Peteva koji zarađuje 240 tisuća eura, bio je plaćen više od Zorana Mamića, Zlatka Kranjčara... Sigurno mu ne bi dali takvu plaću da nisu vjerovali u njega, u njegovu stručnost. Što se onda dogodilo? S obzirom na to da se u klubu nisu željeli službeno izjasniti iz kojeg razloga su se rastali s Jozakom, informacije smo crpili iz klupskih izvora, a i iz onih koji su bliski klubu.

Zagreb, 140217.
Porostorije GNK Dinamo, Maksimirska 128.
Konferencija za medije GNK Dinamo na kojoj je predstavljen novi sportski direktor Romeo Jozak. 
Na fotografiji: Ivajlo Petev, Romeo Jozak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Naravno, prva velika prepreka Jozakovu ostanku bila je činjenica da između njega i trenera Peteva nije postojala nikakva suradnja. Samo pozdrav “dobar dan” nije bila dovoljna komunikacija. Petev se već nakon one inauguracijske press-konferencije Jozaka na kojoj je kazao kako danas-sutra razmišlja da postane trener Dinama primao za glavu i osjetio ugrožen, a nakon onog poraza od Slavena Belupa nakon kojeg je Jozak kazao da je “spreman preuzeti momčad” stavljao je hladne obloge. Bugarski stručnjak nije ga želio vidjeti niti na slici, zaobilazio ga je u širokom luku. Nadalje, Jozak je specifičan čovjek, koji nije sklon bilo ikakvim kompromisima, prema onome čemu teži juri “bagerom”, ne osvrće se na moguće žrtve, makar one bile i kolateralne.

To se znalo i prije, takav je bio i na poslu u Hrvatskom nogometnom savezu, gdje je vrlo brzo došao u sukob s izbornikom Antom Čačićem s kojim je komunicirao isto kao i s Petevom, znači - nikako.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
19. travanj 2024 02:55