CROPIX
RASTANAK NA MAKSIMIRU

SPORTSKE NOVOSTI PRVE DONOSE: Dinamo od danas nema sportskog direktora! Odlazi čovjek koji je bio glavni kreator hrvatske nogometne budućnosti

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. lipanj 2017. 13:00

Dinamo je jučer ostao bez sportskog direktora! Romeo Jozak više ne stanuje u Maksimiru! To nam je potvrdio savjetnik Zdravko Mamić.

- Nažalost, moram vam kazati da je došlo do sporazumnog raskida ugovora između kluba i sportskog direktora Romea Jozaka. Na tu temu ništa više ne bih želio dodati.

Trenerska ambicija

Dakle, Jozak je vrlo kratko živio u Maksimiru, brzo je nestao sa scene. Na mjestu sportskog direktora Modrih bio je samo nekoliko mjeseci. Zdravko Mamić i on su prijatelji, što je, uostalom, savjetnik i kazao dok je govorio o njemu. Tako da i nije želio elaborirati zašto se klub rastao s Jozakom. Možemo samo nagađati, ali je sasvim jasno da u klubu nikome nije legla Jozakova priča o tome da bi mogao preuzeti momčad, a javna je tajna da se nije slagao ni s trenerom Petevom, njihova komunikacija bila je simbolične prirode.

Koprivnica, 25047.
Gradski stadion Koprivnica.
Utakmica 30. kola MAXtv Prve hrvatske nogometne lige,
NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Romeo Jozak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Ide u inozemstvo?

S obzirom da je teško funkcionirati ako sportski direktor i trener ne komuniciraju na adekvatan način, a klub je čvrsto stao iza bugarskog stručnjaka, logično se nameće da je Jozak jednostavno bio taj koji je morao otići. “Brak” Dinama i Jozaka bio je kratkog daha, nisu se očito našli na istoj valnoj dužini. Neki tvrde da nije bio samo problem u odnosu Jozak - Petev, te u činjenici da je sad već bivši sportski direktor imao dosta oponenata u klubu, već i u tome što se vizije i strategije Jozaka i klupskog čelništva dugoročno nisu poklapale. Došlo je očito do mimoilaženja koje je bilo prevelika prepreka za daljnju suradnju.

Tako je, eto, Jozak poput zvijezde padalice brzo nestao iz hrvatskog nogometa. Nakon što je otišao iz HNS-a, nema ga više ni u Dinamu. Sve se zbilo iznimno brzo, a malo tko je to mogao očekivati. Čovjek koji je isto tako brzo napredovao na domaćoj nogometnoj sceni u samo je nekoliko mjeseci s nje i - nestao!

Po nekim izvorima bliskim Jozaku, on će svoju karijeru nastaviti negdje u inozemstvu, navodno ponuda ne nedostaje.

Linker
24. travanj 2024 13:06