CROPIX
S PUNO OPTIMIZMA

TVORAC ČUDOTVORNE RIJEKE NE MISLI STATI Damir Mišković za SN: Mi i sljedeće godine napadamo naslov!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. lipanj 2017. 10:55

Javio se Damir Mišković promukloga glasa:

- Nema kraja našim pobjedama i slavljima, ne znam kao bih uopće opisao svoju sreću.

Možemo je tek zamisliti.

- Oduševila me naša igra u Varaždinu, oduševila me cijela utakmica, ali više od svega ostao sam fasciniran atmosferom. Pustite Ultrase, ali gledao sam tribine ispunjenje mladima i starima, muškima i ženskima. Svi su oni uživali na utakmici, međusobno pomiješani. Znam da je Varaždin tradicionalno Dinamov kraj, ali bilo je i dosta naših navijača, a sjedili su jedni do drugih bez ikakvog incidenta.

Još nema ponuda

Nakon uvodnih minuta ispunjenih pričom o riječkim danima slave, Mišković se okrenuo poslu.

- Teško je biti navijač i predsjednik u jednoj osobi. Navijač u meni želi ostaviti momčad na okupu, dodatno je pojačati pa biti nešto i u Ligi prvaka. Međutim, ja sam predsjednik kluba u kojem postoje zaposlenici, treneri, igrači... Svima njima moram osigurati plaće iz mjeseca u mjesec, a to je jako teško. Zadnjih dana bio sam navijač, sada opet moram biti predsjednik.

Navodno ste već odbili ponude za neke igrače?

- Nikoga nismo odbili, jer nam nitko nije ni stavio konkretnu ponudu na stol. Ima puno priča, bilo je i nešto neformalnih razgovora, ali ništa dalje od toga.

Dakle, svi su igrači u izlogu?

- Nažalost, ali to je naša jedina realnost. Dođe li ponuda koju će klub ocijeniti dobrom, igrač može ići. Jasno, ako to želi.

Jeste li u poziciji da morate žuriti s transferima?

- Za kruh imamo, ha-ha... Ne, nema imperativa i žurbe za prodajom igrača, ali to neće promijeniti našu poslovnu logiku koja nas je i dovela do naslova i Kupa u jednoj sezoni. Zato nema smisla da obećavam da ćemo zadržati sve igrače za predstojeće kvalifikacije za Ligu prvaka. Mogu samo obećati da ćemo zadržati razum i racionalnost.

Može li se ponoviti prošlo ljeto kada ste prodali čak devet igrača?

- Našim je igračima porasla vrijednost tako da s dva ili tri transfera možemo doći do novca nužnog za normalan život.

Koliki je to novac?

- Ako nam je proračun oko 10 milijuna eura, onda znači da trebamo i gotovo 10 milijuna eura od transfera. Ostali su prihodi ipak skromni. Evo, gradimo novu tribinu, nju ćemo sami financirati novcem koji sami moramo zaraditi. Ne ide bez transfera.

Kek je rekao da vam predstoji najteža sezona. Hajduk i Osijek nadiru, a znamo tko je Dinamo?

- Kek je u pravu, ali ja se tome veselim. Ove smo sezone imali fenomenalno prvenstvo jer je bilo neizvjesno, a zamislite da se Hajduk i Osijek uključe u tu utrku pa da imamo četiri kandidata za naslov? To bi bilo ludilo za ligu.

Mamić mi je čestitao

A zamislite da Rijeka završi četvrta?

- Gdje je tu problem? Ako mi budemo igrali dobro i momčadski, a to ne bude dovoljno za prva tri mjesta, ne vidim prostor za problem. Problem može biti samo naša loša igra, ili naš loš rad. Vjerujte da ovo govorim sasvim iskreno: Doista želim da Osijek i Hajduk budu u novoj sezoni na našoj razini, pa neka pobijedi bolji. Dinamo je ionako igrački iznad svih, ali je imao nešto slabiju sezonu, odnosno mi smo imali fenomenalnu.

Zdravko Mamić kaže da ovu sezonu možemo zaboraviti, da se od nove stvari vraćaju na staro mjesto?

- Meni je Mamić nakon utakmice čestitao, nije ništa govorio o tome. Naravno da je to njegovo pravo, kao što je i naše da to na terenu demantiramo. Ove smo sezone bili najbolji, takvi želimo biti i sljedeće sezone, a vidjet ćemo što će se dogoditi.

Čujemo da pripremate petogodišnji plan za klub?

- Istina je, moram ga prezentirati Social Sportu i ljudima u klubu, kao i svim navijačima. Sada vam mogu reći da će ključne toče biti daljnja stabilizacija i jačanje kluba, jačanje infrastrukture i najvažnija stvar punjenje tribina.

Što to konkretno znači?

- Ukoliko na kraju petogodišnjeg plana ne budemo imali ispunjene tribine na svakoj utakmici, neovisno o tome jesmo li u borbi za naslov ili nismo, smatrat ću da nisam ispunio plan. Želim da odlazak na utakmicu postane radostan ritual za riječke obitelji, kao što je to nekada bio slučaj u mojoj obitelji. To je smisao postojanja profesionalnih klubova koji žele biti uspješni. Naslovi prvaka su sjajni, čine te toliko sretnim, ali pune tribine su pravi smisao svega.

Linker
26. travanj 2024 07:55