HNTV
ANALIZA SUĐENJA

U MAKSIMIRU SAVRŠENO, A EVO ŠTO SUDAČKI INSTRUKTOR KAŽE O UTAKMICI NA RUJEVICI 'Ma, što reći, bila je ovo vrlo teška i jedna od najvažnijih odluka...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2017. 19:54

U prvom susretu 31. kola Prve HNL Dinamo je u Zagrebu pobijedio Cibaliju s 6-0 (4-0) i prekinuo niz od dva poraza. Dinamo je u Maksimiru nadigrao vinkovački sastav i ostao u igri za naslov prvaka.

Sve je praktički bilo gotovo u prvom poluvremenu u kojem je Dinamo postigao četiri gola u 19 minuta. Junak dvoboja bio je Amer Gojak, koji je zabio čak četiri gola, a u strijelce su se upisali i El Arabi Soudani i Domagoj Antolić.

Riječani su pobjedom protiv sastava iz Zaprešića na Rujevici (2-0) "odgovorili" na "šesticu" Dinama protiv Cibalije, te sastav Matjaža Keka i dalje drži ogromnih osam bodova prednosti u borbi za naslov. Hajduk je rutinski stigao do bodova u Puli pobijedivši Istru 1961 2-0. Bila je to četvrta uzastopnu pobjedu Hajduka u prvenstvu, te osma u nizu bez poraza.

Kada je suđenje u pitanju, Tomislav Šetka (sudački instruktor), u HNTV-ovoj emisiji 'treće poluvrijeme' kazao je kako je i više nego zadovoljan prikazanim. Bilo je nekoliko teških odluka ovo kolo koje su odlučivale utakmice i pozicije o tome tko će biti prvak ili ispasti iz 1. HNL.

U utakmici Dinama i Cibalije je bilo nekoliko situacija, ali sudac je prema riječima Tomislava Šetke ispravno postupio kod svih svojih odluka. Kada je u pitanju susret Rijeke i Intera, prva situacija došla nam je u 20. minuti kada je Gavranović postigao vodeći pogodak za Rijeku. Iako je izgledalo kako se napadač Rijeke možda nalazio u zaleđu, na ponovljenoj snimci se jasno vidi kako o tome nema govora.

- Ovo je jedna od ključnih odluka ovog kola i na našu sreću sudac je bio koncentriran i donio ispravnu odluku. Vrlo teška, ali izvanredna odluka - kazao je Šetka.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 24. minuti kada je Antonio Bosec povlačenjem Romana Bezjaka zaradio isključenje, a Slovenac Bezjak je sam izveo kazneni udarac i pogodio za 2-0.

- Ovdje govorimo o tri situacije. Prvo Andrijašević za kojeg se sumnjalo da je bio u zaleđu, ali to nije bio slučaj, a potom upućena lopta prema Bezjaku koji se također ne nalazi u zaleđu. I za kraj, evidentno rušenje napadača Rijeke u kaznenom prostoru i opravdan crveni karton i najstroža kazna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 01:48