CROPIX
VAŽAN KOTAČIĆ

VELIKI TRANSFER HIT MOMČADI HRVATSKOG PRVENSTVA Raspucani ofenzivac već je pokazao impresivno umijeće, sve i službeno dogovoreno

Piše: Darko RužićObjavljeno: 26. svibanj 2017. 00:59

Kada je uhvatio pravu formu i ritam nastupa, Ukrajinac Dmitro Lopa prometnuo se u najboljeg Osijekova igrača. Međutim, u Gradskom vrtu je samo voljom i suradnjom mađarskog kluba Puskas Akademije pa je donedavno vladala neizvjesnost što će s njim biti kada ovo prvenstvo završi i kada mu vrijeme posudbe Osijeku.

- Skinuli smo to pitanje s dnevnog reda, Lopa će i ubuduće igrati za nas - izjavio je prije više od dva tjedna sportski direktor Alen Petrović.

No, prvenstvo još traje, preostalo je još jedno kolo u kojem Lope neće biti u kadru trenera Zorana Zekića.

- Idemo u Split bez njega. Odobrio sam mu odlazak kući u Ukrajinu, neka se dobro odmori, a očekujem ga već prvog dana priprema koje sam zakazao za 8. lipnja - izjavio je trener Zekić.

Nakon njegova povratka pred Lopu će biti stavljen na potpis novi ugovor koji će ga uz Bijelo-plave vezati još tri godine, ali ne više kao ustupljenog igrača, nego “pravog” člana prvoligaša s Drave.

Tako je momčad Osijeka za posljednje gostovanje i posljednju utakmicu u ovom prvenstvu lišena mogućnosti igranja čak desetorice igrača. Zbog ozljeda su otpali Lesjak, Petrović, Lulić, Ejupi i Perošević, zbog kartona Matas i Barać, zbog odlaska s reprezentacijom u Los Angeles Barišić i Škorić, a sad još i Lopa. Da su drugačije okolnosti i da im ta utakmica život znači, ovako oslabljenom Osijeku silno bi se radovali u splitskom Parku mladeži, ali njima, njihovu plasmanu i statusu presudila je već Komisija za licenciranje HNS-a koja je i nakon žalbenog postupka zaključila kako HNK Split ne udovoljava uvjetima za igranje u Prvoj, a ni u drugoj HNL.

Lopa je, inače, ove sezone zabio osam pogodaka u HNL-u.

Linker
24. travanj 2024 12:31