CROPIX
'ZAPAMTITE, BIT ĆE SJAJAN IGRAČ'

VIDEO: DEČKO KOJI ODUŠEVLJAVA VEĆ NA PRVI POGLED Pogledajte zašto je 'mali s vicom u igri' proglašen najvećom nadom HNL-a!

LOVRO MAJER (19) Mladi igrač Lokomotive proglašen je ‘nadom godine’ u Prvoj HNL
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 12. lipanj 2017. 10:15

Bio je 30. lipnja 2016. godine, Lokomotiva je u sklopu prvog pretkola gostovala kod UE Santa Colome, momčad s Kajzerice lako se obračunala s Andorcima, no za ovaj tekst je bitna jedna druga stavka. Tog smo kišnog dana na Pirenejskom poluotoku prvi put zamijetili Lovru Majera, oduševio nas je s par lijepih poteza, odmah se dalo uočiti kako “mali” ima vica u igri. Naravno, raspitali smo se o njemu, a jedan od pomoćnika s kojim smo učestalo znali pričati o mladim igračima kazao nam je:

- Zapamtite, bit će to sjajan igrač, on drugačije vidi nogomet i ovo je početak njegova uspona - rekao nam je dok smo se vraćali prema Zagrebu.

Ove smo se sezone uvjerili u navedene riječi, Lovro Majer je igrač zbog kojeg ćete platiti ulaznicu, on je igrač koji će vas očarati svojom lucidnošću, kod njega je impozantno što u većini situacija nađe najbolje rješenje, ono koje rijetko tko vidi na travnjaku u tom trenutku. On jednostavno stvara igru, osjeća prostor, naravno ima tu i niz segmenata, koje Majer mora popraviti, ali za prvu, pravu seniorsku sezonu ovo je bilo zbilja dojmljivo.

Majer je sezonu završio s tri prvenstvena pogotka na svojem kontu, ali ono što je puno bitnije dodao je i 11 asistencija.

Kad sve zbrojimo, Lokomotivina je desetka zasluženo osvojila trofej za najbolju mladu nadu godine. Majer je igrač za najveće nogometne domete, on je dijamant kojeg treba polako brusiti, a sad hoće li uspjeti ostvariti zavidnu karijeru, u skladu sa svojim potencijalima - sve je na njemu...

Linker
19. travanj 2024 10:29