Screenshot: Facebook
KAD SE SLAVONIJA ZAINATI

VIDEO: GOLMAN ORIOLIKA IZLUDIO HAJDUKOVCE, POGLEDAJTE KAKO BRANI KAD IMA DOBAR DAN 'Obrana za 10! Gleda li ovo Ante Čačić?'

Gostovanje Hajduka u Oriovcu, mjestašcu između Nove Gradiške i Slavonskog Broda, proglašeno je najvećom utakmicom u povijesti kluba. I na kraju je trećeligaš Oriolik dobro namučio Splićane u šesnaestini finala Hrvatskog kupa. Sve do 83. minute domaćin je imao samo pogodak zaostatka, a vratar domaćih Josip Herceg je serijom obrana izluđivao gostujuće napadače...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. rujan 2017. 20:10

Mučio se Hajduk, rezultatski, do 83. minute, kad je Toma Bašić lijepo pogodio iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. Mučili su se Bijeli, više sami sa sobom, sa svojim pogreškama i realizacijom. Joan Carrillo stajao je uz crtu, hvatao se za glavu, vikao na svoje igrače, čudio se nekim potezima. No na kraju je za njegovu momčad sve dobro završilo, čak i uvjerljivo.

Taj kazneni udarac u zadnjoj minuti izgledao je malo netegnuto, duel u kojem je Said završio na tlu nije se doimao takvim, ali Hajdukov je napadač svoju odličnu partiju okrunio još jednim pogotkom.

Jedna od sjajnih obrana domaćeg vratara Josipa Hercega završila je komentarom: 'Obrana za 10! Gleda li ovo Ante Čačić?'

Said je i doveo Hajduk u vodstvo, nakon odlične akcije Šehića i Jandreka. Imali su i prije toga - a i poslije - Splićani prilika, pokušavali su udarcima izvana, međutim dobro je branio i domaći vratar.

Nije Oriolik bio preopasan, ali ipak, kad tako dugo drži 0:1, kad ga ponese publika, uvijek postoji mogućnosti da zaluta neki metak.

Jednom je pogriješio Letica i gurnuo Barišića u idealnu priliku, ali on se okliznuo i promašio gol. Drugi je put Marinović glavom s desetak metara pogodio Hajdukova vratara. Domaći su bili borbeni, agresivni, ali nisu uspjeli dalje od časnog poraza, Hajduk ipak nije dopustio iznenađenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:28