CROPIX
OČAJ I NEVJERICA NA TRIBINAMA

VIDEO: NEKAD SE DOGODE I TEŠKO ZAMISLIVE STVARI Pogledajte kako je Slaven Belupo promašio dva penala zaredom u 15-ak minuta

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. veljača 2017. 00:01

Utakmica sa Splitom otvarala je Slavenu Belupu mogućnost učvršćivanja pete pozicije, s tri boda mogli su Farmaceuti pobjeći Istri na osam bodova razlike nakon što su Puljani u petak izgubili na gostovanju kod Hajduka.

S druge strane, gostima je svaka utakmica kvalifikacijska za ostanak u ligi te im je eventualni bodovni ulov u gradu Vegete mogao biti vrijedan kapital. Upravo se to i dogodilo, uz minimalni napadački angažman Split je uzeo puni plijen, a domaći ni iz dva jedanaesterca nisu uspjeli pogoditi Kukićevu mrežu.

Rano su gosti došli u vodstvo sjajnim pogotkom Ivana Tomičića i nakon toga se posvetili čuvanju prednosti rijetko prelazeći centar, dok Slaven nije bio dovoljno konkretan u napadačkim akcijama.

Dvije najbolje prilike za izjednačenje imali su Kopićevi igrači u završnici, kad im je sudac Marko Matoc dosudio dva kaznena udarca. Međutim, ni to im nije pomoglo da po prvi put u ovom prvenstvu postignu pogodak Splitu, koji ostaje njihova crna mačka.

Prvi jedanaesterac zaradio je Barić nakon kontakta s Maglicom, Matoc je bio blizu i odmah pokazao na bijelu točku. Međutim, Stevanović je uputio slab udarac koji je obranio Splitov junak Kukić. U 89. minuti Splitov je vratar srušio Tadića ispred svoga gola - novi jedanaesterac i novi šok za Slavenove navijače. Ovaj je put loptu namjestio najbolji Slavenov strijelac Heber, no on je tukao iznad grede.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:37