CROPIX
OCJENA SUĐENJA

VIDEO: ORIGINALNO OKO SOKOLOVO PROKOMENTIRALO TRI SPORNA DETALJA NA POLJUDSKOM DERBIJU 'Sudac je dobro bavio svoj posao'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. listopad 2017. 15:50

Tri su detalja ostala za razmatranje nakon prošlosubotnjeg derbija. Evidentno zaleđe u 89. minuti kod izjednačujućeg pogotka Dinama, zatim jedanaesterac koji je izborio Kožulj za poravnanje Hajduka na 2:2 te kontakt Sigalija i Ercega u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Nekoć iskusni internacionalac Damir Matovinović komentirao je tri spomenuta detalja.

- Kod prvog detalja, zaleđa kod pogotka Dinama, nisam stekao dojam da su igrači Dinama u nedopuštenoj poziciji, ali svakako treba detaljno pogledati snimku koja će nedvojbeno utvrditi je li zaista riječ o zaleđu - kazao nam je Matovinović o pogrešci pomoćnika Patakija.

U ostalim spornim detaljima Matovinović je dao za pravo sucu Pejinu.

- Kazneni udarac za Hajduk kojim je rezultat poravnat na 2:2 po meni je bio sasvim opravdan. Dovoljno je i malo guranje u skoku da se igraču poremeti ravnoteža i smatram da je Pejin ispravno procijenio tu situaciju u 94. minuti. Što se tiče kontakta Ercega i Sigalija, također držim da je Pejin bio u pravu. Nisam u tom detalju vidio prekršaj za kazneni udarac - rekao je Matovinović i dodao generalnu ocjenu suđenja u derbiju.

- Pejin je dobro obavio posao u ogledu Hajduka i Dinama. Pejina inače vidim kao ozbiljnog, pravog suca. U kontinuitetu ima kvalitetna izdanja i smatram da je jedan od naših boljih sudaca - kaže Matovinović.

Linker
20. travanj 2024 03:25