Analiza HNTV
 screenshot HNTV
ANALIZA 15. KOLA 1. HNL

VIDEO: SUCI NA POLJUDU ODRADILI ODLIČAN POSAO, ALI DETALJ IZ ZAGREBA OSTAO JE PRAVA ENIGMA Je li Rijeka oštećena za penal? 'Ovo je nemoguće vidjeti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2017. 21:06

Kompletirano je 15. kolo Prve HNL, a kao što je to već i uobičajeno na emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme' detaljno se analiziraju svi detalji odigranih utakmica, kao i mogući sudački previdi.

Sudački instruktor Tomislav Šetka istaknuo je kako su suci proteklog vikenda odradili prilično dobar posao. Utakmica između Hajduka i Rudeša privukla je puno pozornosti pogotovo zbog činjenice da su gosti preokretom 3:2 slavili na Poljudu, a kasnije je i trener Joan Carrillo dobio otkaz na klupi Bijelih.

Prva situacija dogodila se u 69. minuti kod drugog pogotka Rudeša gdje je bilo govora o zaleđu, ali izgleda kako je sudac donio dobru odluku.

- Igrač koji je dobio loptu nije u poziciji zaleđa. Da je drugi nogometaš Rudeša igrao loptom ranije, onda bi bila riječ o nedozvoljenoj poziciji, ali dobra je bila komunikacija dvojice sudaca i donijeli su dobru odluku.

U drugoj situaciji u 74. minuti sudac je označio zaleđe.

- Ovdje je igrač cijelim tijelom nagnut iza obrambene linije. Izvrsno je poziciorniran i on tu nije imao nikakve dvojbe.

U 80. minuti još jednom je sudac označio zaleđe.

- Ovdje je igrač za manje od pola koraka u zaleđu, ali da je ovdje sudac pustio igru, da sam ja kontrolor, utakmice ja mu ne bi zamjerio. Tu je riječ o centimetrima.

Možda i najspornija situacija dogodila se na utakmici Lokomotive i Rijeke gdje je domaćin odnio minimalu pobjedu 1:0. U 50. minuti domaći igrač je igrao rukom u kaznenom prostoru, ali sudac je ostao nijem.

- Ja sam ovo gledao i u prijenosu i nakon prijenosa i ne mogu sa sigurnošću reći da je on namjerno igrao rukom - kazao je Šetka.

- Ovdje je jako teško reći tko je ovdje igrao rukom. Ovo je u samoj utakmici nemoguće vidjeti - kazao je Igor Cvitanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:00