Screenshot: YouTube
DOSJE 'OKO SOKOLOVO'

VIDEO: ZA KOGA IGRAJU SUCI U BORBI ZA PRVAKA HRVATSKE? Pogledajte dvije sporne situacije koje bacaju novo svjetlo na priču o 'velikoj krađi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2016. 13:03

Utrka za naslov prvaka između Dinama i Rijeke pretvorila se već u prvom dijelu ove sezone u malu dramu. Iz vikenda u vikend nogometna javnost sa zanimanjem prati nastupe dva trenutno najbolja hrvatska kluba i lov na bodove u kojem Riječani zasad imaju šest prednosti.

Imala je momčad Matjaža Keka sjajnu priliku pobjeći na velikih osam bodova prednosti nakon što je Dinamo u petak kiksao protiv Istre (1:1), ali na kraju nije ni Rijeka u nedjelju odigrala na razini dosadašnjih nastupa u HNL-u, izvukavši u Koprivnici kod Slaven Belupa samo 0:0.

Svjedoci se slažu kako je bliže pobjedi bio razigrani domaćin, a pod posebnim povećalom bili su suci, ovoga puta osječki arbitar Andrej Burilo koji se posebno zamjerio Riječanima. Pitanje 'za koga igraju suci u lovu za prvaka Hrvatske' staro je koliko i nogomet na ovim prostorima, a Riječani su na ovo pitanje posebno osjetljivi sada kada imaju povijesnu priliku doći do prvog naslova.

Žale se u Rijeci na kriterij dosuđivanja prekršaja (28:4) i na neke navodne dvojbene procjene, ali imat će što nakon pogledanih videosnimaka sasvim sigurno reći i domaćini.

Screenshot: YouTube

Dvije su sporne situacije - nedosuđeni penal za Slaven u 12. minuti nakon Mitrovićevog igranja rukom u kaznenom prostoru, ali i poništeni gol Hebera u 64. kada je Burilo svirao zaleđe iako usporena snimka sugerira da je odluka mogla biti i drugačija.

Radi se o centimetrima, pa će posla ponovno imati i sudački ekspert Mateo Beusan.

Je li Slaven oštećen u dvoboju protiv Rijeke, procijenite sami.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
16. travanj 2024 11:53