Ronald Gorsic / HANZA MEDIA
'TAKO JE TO U PRAVNOM SVIJETU'

ZDRAVKO MAMIĆ JOŠ UVIJEK NE MOŽE BITI PREDSJEDNIK DINAMA 'On je svojevoljno otišao s funkcije, nemojte sada spekulirati...'

Mamić se na funkciju izvršnog predsjednika Dinama može vratiti tek kad presuda bude pravomoćna
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. ožujak 2017. 16:46

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić ukinuo je sve mjere opreza koje su nakon pokretanja istrage bile određene prema Zdravku Mamiću, među kojima i zabranu obavljanja funkcija u klubu, te zabranu kontakata sa svjedocima.

Zahtjev za ukidanjem mjera opreza podnijela je Mamićeva obrana, USKOK će se na nju žaliti, pa će konačnu odluku donijeti Izvanraspravno vijeće Županijskog suda. Postane li ta odluka pravomoćna, Mamiću će se vratiti i 14 milijuna kuna jamčevine. Dakle, ako dođe do pravomoćnosti odluke, Zdravko Mamić može se vratiti na svoju funkciju u Dinamu te više ne treba biti samo savjetnik.

Zdravko Mamić jučer na ovu temu nije želio ništa komentirati, a Dinamov predsjednik Mirko Barišić je kazao:

- Tako je to u pravnom i civiliziranom svijetu. Ako je sve prošlo kako je prošlo, onda je bio red da se ukinu mjere opreza. Radi se o standardu koji je poštovan u svim dobro uređenim državama. Kad se radi o njegovu angažmanu u Dinamu, on je sam, svojevoljno otišao s funkcije. Zdravko je konačno savjetnik kluba, on je tu, tako da tu ne treba ništa špekulirati - rekao je Barišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:25