Juan Medina / REUTERS
MALO NAS JE AL' NAS IMA

HRVATI PONOVNO U GLAVNIM ULOGAMA NAJJAČIH SVJETSKIH LIGA Mandžukić za legendu, Modrić slavi prvu La Ligu, Jurić spasio Genou

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. svibanj 2017. 16:40

Veliki dan u klupskoj sezoni hrvatskih reprezentativaca. Nije bilo senzacija, Juventus i Real Madrid i formalno su postali nacionalni prvaci, a nama preostaje s velikim nestrpljenjem čekati subotu u kojoj ćemo posebno guštati, večeri u kojoj će se za europsku titulu boriti Mario Mandžukić (na žalost Marko Pjaca je ozlijeđen) protiv Luke Modrića i Matea Kovačića u finalu Lige prvaka u Cardiffu.

Juventus slavi šesti uzastopni naslov, službene profile na društvenim mrežama juventina preplavila su fotografije i poruke s oznakom #LE6END. U 37., pretposljednjem kolu Serie A, Juventusov put prema legendi utro je baš Mario Mandžukić ranim pogotkom (12.) za vodstvo protiv Crotonea (3-0). I to na svoj 31. rođendan. Jedna od posebno slatkih nedjelja sjajnog brodskog nogometaša, koji je četiri dana ranije osvojio i talijanski kup. Dvije krune ponosno stoje na glavi, a nakon Cardiffa će možda i treća.

No, te subote u Walesu puno će se toga pitati i Luku Modrića. Žilavi, genijalni Zadranin tad će loviti "uhati hat-tric", treću Ligu prvaka, ali s velikim guštom jer je u biografiju obogatio još jednom lovorikom. Sinoć je prvi put postao španjolski prvak. Tri godine Barcelone, jedna Atleticova i u svojoj petoj sezoni je među najzaslužnijima za Realov povratak na tron. U posljednjem kolu Ronaldo je već u drugoj načeo domaću Malagu, pobjedu potvrdio Benzema. Čekajući Realov kiks, Barcelona je na Camp Nou gubila 0-2 od Eibara pa u posljednjih pola sata preokrenula na 4-2.

Iz Italije i Španjolske vijesti da je Ivan Jurić spasio Genou od ispadanja u Serie B, a Vicente Calderon drhtao i plakao jer slavni Atleticov stadion odlazi u povijest.

Linker
19. travanj 2024 05:13