Susana Vera Livepic / REUTERS
FANTASTIČAN GOL U MADRIDU

JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA SVIH VREMENA NAKLONIO SE SJAJNOM HRVATU Gol Rakitića je primjer što bi svi trebali raditi: 'Morate koristiti mozak!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2017. 12:25

Barcelona je na gostovanju kod Reala usred Madrida slavila 3:2, a Ivan Rakitić zabio je sjajan gol u 73. minuti za vodstvo Barce 2:1. Bio je to sjajan potez hrvatskog veznjaka koji je lažnjakom 'slomio' Kroosa desnom nogom pa pucao lijevom iz daljine.

Thierry Henry, po mnogima jedan od najboljih napadača svih vremena, svojedobno je igrao i za Barcu pa je naravno komentirao i veliki el clasico u kojem je posebno istaknuo Rakitićev gol te ga naveo kao primjer najvažnije stvari koju nogometaš mora imati i korsititi.

"Morate uvijek na prvom mjestu koristiti mozak. Morate ih sve natjerati da pomisle kako ćete pucati desnom nogom, onom koja vam je primarna noga, morate biti pribrani u takvoj utakmici i onda se prebaciti na lijevu nogu. Sada je sve na vama i vašoj kvaliteti jer obrane i bloka ste se riješili", rekao je Henry pa dodao:


Ivan Rakitic AMAZING GOAL

"Ne podcjenjujte mozak, Rakitić je sve to vidio u svojoj glavi nekoliko trenutaka prije no što je to napravio. Dakle, natjerao ih je da misle kako će pucati, prebacio loptu na lijevu nogu i na semaforu je 2:1. Ponavljam, morate razmišljati i morate vidjeti takve stvari, pogotovo u utakmicama kao što je el clasico."

Linker
20. travanj 2024 17:26