REUTERS
GDJE SU TEK PREMIJE...

NESTVARNO! Cavani odbio milijun eura za mir u kući, procurila nevjerojatna plaća zbog koje je Neymar napustio Barcelonu

FRANCUSKA Zvijezde Paris SG-a nisu baš u bajnim odnosima, uprava pokušava to riješiti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. rujan 2017. 15:31

Dok su ga čelnici Paris Saint-Germaina nagovarali da promijeni klub, obećali su mu ‘brda i doline’. Na kraju je brazilski reprezentativac ipak popustio, otišao je iz Barcelone gdje je imao dobar tretman, ali ipak nije bio prva zvijezda momčadi, zna se dobro da je tamo Lionel Messi nedodirljiv.

Prema navodima koje je objavila stranica Football Leaks, Neymar u PSG-u zarađuje 3.069.520 eura mjesečno, odnosno oko 100.000 eura dnevno. Većina nas složit će se da su to apsolutno previsoke brojke i da nitko ne može toliko vrijediti, no na Parku prinčeva su ipak mislili drukčije.

Ipak nije dovoljno

To, naravno, nije sve, jer osim osnovne plaće u ugovor su ugrađene i premije s kojima bi se Neymarova plaća mogla popeti i do 57 milijuna eura u godini dana, a ako ispuni uvjete za sve dogovorene bonuse, bit će to dodatnih 20 milijuna. Dakle, Neymar u sat vremena zaradi oko 4.260 eura, odnosno oko 71 euro u minuti.

Međutim, ni sve to Brazilcu nije dovoljno da bi bio sretan. Pretprošle nedjelje sukobio se sa suigračem Edinsonom Cavanijem tijekom prvenstvene utakmice s Lyonom jer je želio izvesti kazneni udarac, no urugvajski napadač mu ga nije želio prepustiti. Cavani je promašio, a mediji su se raspisali o nevoljama u raju.

Čelništvo pariškoga kluba pokušalo je izgladiti stvar i zadovoljiti sve uključene strane, pa je tako Cavaniju ponuđeno čak milijun eura bonusa ukoliko Neymaru prepusti izvođenje jedanaesteraca u budućnosti. Prema navodima španjolskog lista El Pais, Cavani nije prihvatio ponudu. I nije tu u pitanju novac, nego princip, tvrde izvori bliski pariškom klubu. Ponuđeni iznos inače odgovara iznosu kojeg bi Cavani zaradio u slučaju da postane najbolji strijelac francuskog prvenstva.

Urugvajac je sretan što je treći kapetan kluba, i vjeruje da je zaslužio zadržati pravo na izvođenje jedanaesteraca. Naravno, takav Cavanijev odgovor nije se svidio Neymaru, koji je loše reagirao kad su mu predsjednik Nasser Al-Khelaifi, trener Unai Emery te kapetani Thiago Silva i Thiago Motta priopćili tu vijest. Zbog toga je navodno Brazilac i propustio ligaško gostovanje kod Montpelliera (0:0) prošlog vikenda u kojem je Paris SG izgubio prve bodove ove sezone.

Linker
24. travanj 2024 22:11