Dennis Grombkowski/Getty Images) / Getty Images
VELIKO 'OTIMANJE'

RAZOTKRIVEN TAJNI MEGATRANSFER Trofejni trener zapovijedio vodstvu PSG-a da mu dovedu sjajnog Hrvata, bogati šeici već pripremili 45 milijuna eura

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2017. 12:15

Mateo Kovačić ove je sezone konačno postao bitan kotačić u Real Madridu. Faza prilagodbe je prošla, a 22-godišnji Kovačić više nije samo zamjena u slučaju odmaranja, ili ozljede, Luke Modrića.

Međutim, Kovačićevo 'odrastanje' primjetili su i ostali velikani koji kao da jedva čekaju da netko od vrhunskih igrača ne bude zadovoljan minutažom u 'los blancosima' pa da ga 'otmu' u svoje redove.

Kako pišu francuski mediji upravo to nemjerava napraviti trener PSG-a Unai Emery koji na ljeto namjerava dovesti hrvatskog reprezentativca.

Bask koji se proslavio u tri sezone na klupi Seville, koju je odveo do tri uzastopne titule u Europskoj ligi planira velike stvari s PSG-om, a upravo bi Kovačić trebao biti taj oko kojeg bi se puno toga vrtilo.

Emery ima odličnih iskustava s Hrvatima jer mu je svojedobno u Sevilli najvažniji igrač bio Ivan Rakitić, a za Kovačića su bogati vlasnici francuskog kluba navodno spremili čak 45 milijuna eura. Posao bi se tako isplatio i Realu jer ga je madridski klub doveo za 30 milijuna eura iz Intera.

Kovačić bi uvelike praktički bio zamjena za Marca Verrattija koji ovo ljeto napušta PSG i najvjerojatnije odlazi u Barcelonu, a vezni red PSG-a dodatno će oslabiti i činjenicom da će Thiago Motta na ljeto napuniti 35 godina, a i Blaise Matuidi ulazi u tridesete.

Bogati šeici očito nemaju problem s riskantnim investicijama jer s obzirom da su Krychowiaka i Jeséa platili 33, odnosno 25, milijuna eura i totalno promašili, dodatnih 45 milijuna eura za igrača koji se još nije potpuno dokazao u Realu ipak je svojevrsna 'kocka', iako mi ne sumnjamo da bi Mateo, dogodi li se takav transfer, apsolutno opravdao svaki euro uložen u njega.

Linker
21. travanj 2024 09:41