REUTERS
ITEKAKO SU MOĆNI

VIDEO: DEBI NEYMARA U PSG-U VEĆ SU PROZVALI 'SENZACIONALNIM' Pogledajte što je najskuplji nogometaš svih vremena napravio u debiju!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. kolovoz 2017. 12:46

Golom i asistencijom Neymar se predstavio u dresu PSG-a. Najskuplji igrač u povijesti nogometa trebao je 45 minuta da se uštima s Cavanijem, Di Marijom i društvom, a potom je PSG zabio tri komada Guingampu na njegovom terenu (3:0).

U 82. minuti Neymar je premijerno zatresao mrežu u francuskom prvenstvu, nakon što je sam pokrenuo akciju, Cavani mu ubacio, prvo mu je šut glavom blokiran, ali na novi pas Urugvajca, Neymar je sa 5,5 metara nogom plasirao loptu u vrata. Taj će se pogodak pamtiti, pretenciozno bi bilo kazati da je isplatio prvu ratu cijene 222 milijuna eura, jer svakako nije doveden da bi Parižani pokupili bodove s Guingampom, no fanovi PSG-a oduševljeno su pratili i uživali u svakoj minuti svojeg novog ljubimca.

Bilo je tu njegovih lažnjaka, tunel veznjaku domaćina Deauxu, bunio se što nije dobio kazneni udarac pred kraj prvog dijela kad je fintom izbacio rivala, Didot ga je malo pridržao rukom, no sudac Gautier samo se nasmiješio, gledatelje u više od 200 zemalja koje su prenosile utakmicu s vremena na vrijeme Neymar i kolege počastili su atrakcijom, iako PSG nije odigrao vrhunsku utakmicu. Daleko je to po tempu od nogometa kakav će morati prezentirati u Ligi prvaka. Ali tek je start sezone, a definitivno imaju moćan sastav.

Neymar je uzeo desetku, koju mu je morao prepustiti Pastore, djelovao je na svojoj poziciji lijevo u napadu, suigrači su ga često pronalazili s loptom, dosta se kretao, otkrivao, tražio da bude u gotovo svakoj napadačkoj akciji, utrčavao i desno, dobio je totalnu slobodu, želio dati još koji gol.

Guingamp, osrednja momčad Ligeu 1, dobro se odupirao, da bi 52. minuti sami pogodili vlastitu mrežu, nesretnik je bio Jordan Ikoko. Deset minuta kasnije Neymar je izvrsnim pasom namjestio gol Cavaniju, što mu je ovaj vratio za konačan rezultat. Prva recenzija Neymara - najavio je da čvrsto želi opravati silan novac koji je u njega uložen.

Linker
25. travanj 2024 15:04