Ilustracija
 REUTERS/Giorgio Perottino / REUTERS
LIGE PETICE

VIDEO: MANDŽUKIĆ I JUVENTUS SE POSKLIZNULI KOD SENZACIJE PRVENSTVA Schalke zadao težak udarac velikanu i gurnuo ga na korak do druge lige

Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2017. 00:54

Nogometaši Atalante su pogotkom u 89. minuti došli do izjednačenja na 2-2 te tako oteli pobjedu vodećem Juventusu u prvoj utakmici 34. kola talijanskog prvenstva, odigranoj u petak u Bergamu.

Pogotkom Contija Atalanta je vodila na poluvremenu, ali je u 50. minuti Spinazzola glavom pogodio svoju mrežu za izjednačenje. U 83. minuti Dani Alves je na ubačaj Pjanića donio vodstvo Juventusu, a šest minuta poslije Švicarac Freuler je ugurao loptu u mrežu za konačnih 2-2.

Mario Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu za Juventus koji je četiri kola prije kraja na ugodnih devet bodova razlike od drugoplasirane Rome, ali Rimljani imaju utakmicu manje.

Atalanta je peta, ali bodovno izjednačena s četvrtoplasiranim Laziom (64), koji ima utakmicu manje. Crotone se još nada ostanku u Serie A, a Palermo i Pescara su već budući drugoligaši.

Nogometaši Schalkea s uvjerljivih su 4-1 slavili na gostovanju kod Bayer Leverkusena u prvoj utakmici 31. kola njemačkog prvenstva.

Od 6. do 18. minute gosti su postigli tri pogotka pokraj statične i loše domaće obrane u kojoj se nije iskazao ni hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj. Strijelci su bili Burgstaller, Howedes i Schopf. U drugom poluvremenu Burgstaller je povisio na 4-0, a Kiessling je samo uspio postići utješni pogodak za domaću momčad.

Schalke se tom pobjedom probio na osmo mjesto i samo ga tri boda dijele od šestog mjesta koje vodi u kvalifikacije Europa lige. Tri kola prije kraja prvenstva Bayer je još uvijek u opasnoj zoni sa četiri boda više i utakmicom više od Augsburga koji je na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za očuvanje prvoligaškog statusa.

Vodeći Bayern bi već u subotu pobjedom na gostovanju kod Wolfsburga mogao potvrditi obranu naslova prvaka, ako Leipzig ne uspije pobijediti Ingolstadt.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
22. travanj 2024 05:07