Getty Images
'PRVI GOL JE NESREĆA, A...'

VIDEO: REAL NA UDARU KRITIKA NAKON PORAZA OD MOMČADI KOJA KOŠTA MANJE OD MATEA KOVAČIĆA Odlični Hrvat na kraju stao u obranu Ronalda

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. siječanj 2017. 11:14

Znalo se da će Real teško preko Celte i to se potvrdilo. Iznimni zanimljiva i napeta utakmica u Vigu završila je 2:2, a kako je Celta u Madridu dobila 2:1, klub trenera Eduarda Berizza ide u polufinale Kupa kralja.

Real nije pravi, njegov je nogomet daleko od vrhunskog, sinoć su dali sve što su mogli, “grizli travu“da okrenu priču i ostanu u Kupu, ali nije išlo. Cristiano Ronaldo očajavao je u nemoći, nije imao pravi prolaz kraj obrane domaćina, ali upravo on je zabio sjajan gol iz slobodnog udarac u 62. minuti koji je ostavio nešto nade. U završnih deset i četiri i pol minute sudačke nadoknade Zidane je zapovijedio taktiku “svi u napad“, na kraju im ni to nije pomoglo.


Celta 2-2 Real Madrid

Kovačić vrlo dobar

Ronaldo je nakon nešto više od pola sata igre imao super šansu da Real dovede u vodstvo, na ubačaj Kroosa on i Roncaglia su skočili, više je domaći igrač zahvatio loptu nego Portugalac, završila je na gredi, ali kad se odbila pala je pred Ronalda koji sa nekoliko metara neometan začudo pogađa stativu. No, Celta nije samo branila prednost iz prvog ogleda, imala je nekoliko prijetnji i šansi, udarac Guidettija odlično je obranio Casilla, a Iago Apsas se osramotio kad je trebao matirati vratara.

Sergio Ramos opet je bio među najopasnijim gostima, ovaj put njegovi udarci glavom nisu pogodili metu. Real se trudio, Mateo Kovačić, koji je na mjestu Luke Modrića igrao cijelu utakmicu povukao je niz akcija, međutim uzalud. Kad Ronaldo ne bi bio sebičan kao što jest, vratio bi mu pas na zicer, nakon dvostrukog poigravanja, no to Kovačić nije dočekao. Madriđani su bili vrlo ofenzivni, Casemiro je ovaj put igrao stopera, Isco pojačao vezni red, da bi ga zamijenio Morata u 80. minuti.

Celta je povela autogolom Danila. Nakon udarca Guidettija i obrane Casille, Brazilac je napravio antologijsku glupost, kako su to opisali pojedini mediji u Španjolskoj i pogodio vlastitu mrežu ni od koga ometan. Po Ronaldovom poravnanju, u 85. minuti Wass je donio prednost domaćinu, da bi Lucas Vazquez glavom izjednačio u 90. minuti. Real je trebao još jedan gol, ali nije bilo ni šanse.

Ostaju činjenice da je Ronaldo zabio treći pogodak ove sezone iz slobodnog udarca, po čemu je jednak Messiju, ali i da su treću godinu zaredom ispali iz Kupa kralja u ranoj fazi. Problem je očito i veći jer kad Ronaldo nije pravi, a sada je daleko od toga, moraju se zabrinuti.

- Nakon ove utakmice svi moramo čestitati dečkima, kako su igrali. Pokušali smo… Nismo uspjeli, ali ništa se zbog toga ne događa. Moramo ići naprijed te razmišljati o prvenstvu i Ligi prvaka - kazao je Zidane.

Kritika će biti jer niti mediji, a pogotovo navijači Reala ne oprašaju neuspjehe.

Mateo Kovačić je kazao:

- Možda smo mogli napraviti više, ali prvi gol je nesreća, pogađali smo vratnice, to je nogomet. Jedna pobjeda u četiri utakmice? Nismo zabrinuti, glavu gore, moramo svladati poteškoće. Naravno da smo željeli osvojiti Kup, nema manje važnih natjecanja, i jasno da Ronaldo ne može u svakom susretu zabijati. Što se mene tiče, osjećao sam se vrlo dobro na terenu.

Premda Celta ove sezone igra sjajno i protiv najjačih protivnika, zanimljivo je da cijela prva momčad košta manje od pola Kovačića. Hrvat je u Madrid stigao za 30-ak milijuna eura, dok cijela prva momčad Celte stoji oko 12 milijuna.

U polufinalu je i Atletico nakon 2:2 na gostovanju kod Eibara, a poslije pobjede doma 3:0. Šime Vrsaljko ušao je u igru u 74. minuti.

Linker
20. travanj 2024 13:09