Dan Hamilton / USA Today Sports / Reuters
NBA DOIGRAVANJE

VIDEO: SAMO JE JEDAN 'KING JAMES'! LEBRON POSTAO APSOLUTNI REKORDER Uveo Cleveland u veliko finale NBA lige i srušio Michaela Jordana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2017. 10:53

Cleveland je i treću godinu zaredom uspio izboriti veliko finale NBA lige gdje ih ponovno čeka društvo iz Golden Statea predvođeno Stephom Curryjem. Cavsi su u petoj utakmici stigli do pobjede u gostima kod Bostona (135-102), a ponovno je junak bio LeBron James. Od prve četvrtine je krenuo žustro da bi na kraju u statistici pisalo 35 koševa, osam skokova i osam asistencija.

Osim što je pomogao svojoj momčadi da uđe u finale NBA lige, 'King James' srušio je rekord koji je držao Michael Jordan po broju koševa u doigravanjima, a ona u ovom trenutku iznosi 5995. Jamesu je za rušenje ovog rekorda bilo potrebno 11 godina.

- Rekao sam vam prije, ali ponovit ću, neopisiva je čast kad me uspoređujete s velikanima, a pogotovo s najvećim - rekao je LeBron James.

Osim Jamesa za cavse je odličnu partiju pružio i Kyrie Irving s 24 koša te Kevin Love s 15 ubačenih poena. S druge strane kod Bostona Bradley je zabio 23, Green 14, a Crowder 11.

Linker
20. travanj 2024 05:18