USA Today Sports
'NEMOJTE OVO GLEDATI'

VIDEO: STRAVA I UŽAS - ZVIJEZDA OD 130 MILIJUNA DOLARA DOŽIVJELA TRAGEDIJU KARIJERE, SUIGRAČI U ŠOKU 'Ovo je nešto najgore što sam ikada vidio!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2017. 12:14

Nova NBA sezona počela je istovremeno spektakularno i zastrašuće. Cleveland Cavaliersi su u prvoj utakmici u svojoj dvorani pobijedili Boston Celticse sa 102:99, no gosti su osim poraza doživjeli puno teži udarac.

Već u 7. minuti susreta ozlijedilo se Bostonovo veliko pojačanje Gordon Hayward, koji se kao slobodan igrač priključio Keltima i ovoga ljeta potpisao ugovor vrijedan 128 milijuna dolara.

Hayward je u prvoj četvrtini nakon jednog duela i zakucavanja 'sam sebi pao na nogu' i slomio gležanj, i po prvim prognozama sezona je za njega završena.

Tako se veliko otvaranje za Kelte pretvorilo u noćnu moru, jer Hayward je trebao biti jedan od nositelja njihove igre ove sezone: 'Stravična ozljeda Gordona Haywarda u potpunosti je promijenila ciljeve Celticsa ove sezone', vrišti s naslovnica, dok suigrači i dalje u nevjerici prepričavaju scene s parketa.

"Vidio sam puno ozljeda u svojoj karijeri, a i sam sam dosta puta bio ozlijeđen. Međutim, ovo je nešto najgore što sam vidio. Mi smo uz Gordona, nastavit ćemo moliti za njega i biti uz njega cijelo ovo vrijeme", pričao je nakon utakmice vidno šokirani Kyrie Irving, nova prva zvijezda momčadi, koji je ovoga ljeta prešao u Boston nakon šest sezona u Clevelandu.

Teška ozljeda ostavila je dojam i na igrače Clevelanda...

"Vidio sam nekoliko teških ozljeda u svojoj karijeri, primjerice Paula Georgea, pa Kevina Warea u NCAA košarci. To su zastrašujuće ozljede koje jednostavno ne možete predvidjeti, o kome god se radilo i koliko god da je u tom trenutku fizički moćan. To je jednostavno ogromna nesreća", bio je prvi komentar velikog LeBrona Jamesa koji je na kraju u svom stilu spriječio veliki preokret Bostona (na poluvremenu su gubili 18 koševa razlike, pa sve preokrenuli u završnici).

Jaylen Brown bio je jedan od pokretača preokreta koji na kraju nije rezultirao pobjedom...

"Ovo je teško, jako teško. Gordon je vođa naše momčadi, i na ulasku u sezonu smo se u velikoj mjeri oslanjali na njega".

Po prvim informacijama, Hayward već danas ide na hitnu operaciju, a slijedi mu dugi oporavak, najvjerojatnije i do kraja sezone.

Linker
20. travanj 2024 04:57