youtube
NAKON PORAZA OD ENGLESKE

IZBORNIK SE PREKO TV-A OPROSTIO OD REPREZENTACIJE 'Ova momčad ima veliku budućnost, ali bez Kataneca, utakmica protiv Škotske bit će mi zadnja'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2017. 10:11

Nakon utakmice protiv Slovenije na Wembleju plasman na SP u Rusiju 2018. godine osigurala je i reprezentacija Engleske. Gordi Albion je u susretu 9. kola F skupine u Londonu pobijedio susjede 1-0 golom Harryja Kanea u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Englezima će to biti 15. nastup na svjetskoj smotri.

U drugom susretu Škotska je pobijedila Slovačku 1-0 ostavši u igri za drugo mjesto. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 23. minuti kada su Slovaci ostali s igračem manje nakon što je isključen Robert Mak.

U nastavku susreta Škotska je nizala prilike, no sve do same završnice Slovaci su držali važan bod.

U posljednjem kolu Slovačka će kod kuće igrati protiv Malte, bezbrižni Englezi putuju u Litvu dok će Slovenija igrati protiv Škotske što će ujedno biti i posljednja utakmica Srećka Kataneca na klupi.

- Rekao sam dečkima u svlačionici da mogu biti ponosni na odigranu utakmicu i više od toga ne treba reći, nisu zaslužili poraz, ali nama remi nije igrao, morali smo ići na pobjedu. Ovaj poraz je za mene kao pobjeda, ali nogomet je nekad takav, igrači moraju sada podići glave, kazao je Katanec, pa nastavio:

- Vidim svijetlu budućnost ove reprezentacije, ali bez Srećka Kataneca. Utakmica protiv Škotske u nedjelju bit će moja zadnja na klupi Slovenije. Moram reći da je ovo jedna od naših taktički najboljih utakmica. Igrači su zaslužili pune Stožice u nedjelju protiv Škotske.

Linker
18. travanj 2024 04:20