Ivo Ravlic / Hanza Media / Hanza Media
SLAVLJE DOMAĆINA

SPLIT TOMMY U VELIKOM DERBIJU HRVATSKOG FUTSALA SVLADAO NACIONAL NA GRIPAMA Splićani pobjedom 'oteli' Dinamu drugo mjesto

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2017. 20:09

Split Tommy i zagrebački Nacional odigrali su derbi utakmicu u posljednjem 22. kolu 1. HMNL, a pobjedu su odnijeli domaćini (4:2). Momčad Nacionala je i uoči ove utakmice osigurala prvo mjesto, dok su Splićani ovom pobjedom izborili drugo mjesto i dirketan plasman u polufinale.

Valja napomenuti kako je Nacinal u ovaj susret ušao bitno oslabljen obzirom kako nije nastupilo čak pet standardnih igrača prve momčadi. Zbog ozljeda su izbivali Novak, Mordej, Perić i Espindola, dok je susret zbog tri opomene moro preskočiti i Čirjak. Za utakmicu nije bio najavljen niti Franko Jelovčić, ali Kujtim Morina mu je dao nekoliko minuta.

Split Tommy je uspostavio dominaciju od samog početka, a domaćine je u vodstvo doveo Rafinha u 10. minuti. Brazilac je samo sedam minuta kasnije povećao vodstvo svoje momčadi, a tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku susreta Postružin je smanjio za goste u 22. minuti, ali potom se ponovno ukazao Rafinha i poslao i treću loptu iza leđa Pavlića. Koturović je četiri minute prije kraja podigao na 4:1, a utješni pogodak za goste zabio je Rajčević u 37. minuti.

Linker
16. travanj 2024 18:29