Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
FUTSAL SPEKTAKL

VIDEO: NI FRENETIČNA ATMOSFERA NIJE POMOGLA Pogledajte kako je prvak svladao Dinamo u paklu Doma sportova

Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 03. prosinac 2016. 16:22

Iako su javno najavljivali pobjedu i preuzimanje prijestolja, Futsal Dinamo je pred više od 1000 vjernih navijača, koji su mu bili vjetar u leđa, pokleknuo u derbiju 10. kola 1. HMNL u dvoboju s aktualnim prvakom Nacionalom i to sasvim zasluženo.

Jača na lopti, brža, snažnija i tehnički potkovanija družina Nacionala, gotovo cijelu utakmicu držala je igru pod svojom kotrolom. Modri su fanatčnom borbenošću, uz kultnu pjesmu s tribina „neka moja pjesma tebi snage da“ pokušali u zadnjih 10 minuta stići barem do boda s kojim bi zadržali treće mjesto, međutim, od pet-šest obećavajućih udaraca nijedan nije završio u cilju.

Nacional je stigao u vodstvo u 8. minuti izvarednim pogotkom Perića iz voleja, a osam minuta kasnije gledalište je na nogama kada je Futsal Dinamo izjednačio na 1:1. Grbeša je preciznim udarcem pogodio gornji lijevi kut nemoćnog Bilića.

I kada se očekivalo da će se na odmor s relativno pozitivnim rezultatom za domaćina, Čujec je s lijeve strane s pet-šest metara zavukao loptu pokraj desne vratnice u mrežu i donio Nacionalu ponovno vodstvo.

U nastavku utakmice, poslije nekoliko udaraca na obje strane na koje su vratari odlično reagirali, Perić je podebljao vodstvo gostiju na 3:1. Tri minute kasnije brazilski internacionalac Da Costa iz slobodnog udarca topovskim udarcem sa 10 metara povisuje na nedostižnih 4:1.

Matošević je potom u istoj minuti smanjio na 4:2. Tri minute prije sirene Grbeša je udarcem sa 10 metara propustio priliku da domaći zaostanu samo pogodak. Vratar Bilić majstorski je skratio kut i skinuo njegov udarac. I u konačnici Nacional je upisao tri značajna boda i zadržao prijestolje.

Linker
23. travanj 2024 12:22