youtube
SRNA I VIDA NA NOGAMA

VIDEO: OSTALA JE JEDNA - ZADNJA ŠANSA Kakva tuga, kakav jad! Hrvatska je 37 minuta bila na EURU, a onda se dogodilo ono najgore!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2017. 20:39

Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela izboriti direktan plasman na Europsko prvenstvo u Sloveniji 2018. nakon što je u posljednjoj odlučujućoj utakmici u direktnom sudaru s domaćinom Ukrajinom upisala poraz 2:1.

Nakon što su u prve dvije utakmice slavili protiv Crne Gore (4:0) i Belgije (6:1), izabranici Mate Stankovića imali su dobru situaciju uoči samog susreta s Ukrajincima obzirom kako ih je i neodlučeni rezultat vodio u Sloveniju.

Iako su u završnim minutama 'bili na Euru', naši reprezentativci nisu se uspjeli obraniti te će tako trebati pričekati na ime protivnika protiv kojega će pokušati izboriti odlazak u Sloveniju.

Ukrajina je bolje otvorila susret te je u uvodnih nekoliko minuta stvorila dobre prilike, ali rezultat na semaforu nije se mijenjao. Hrvatska je promašaje domaćine iskoristila u 12. minuti prvog poluvremena kada je Nacionalov Franko Jelovčić zakucao loptu u mrežu za vodstvo. Ipak, slavlje nije dugo trajalo jer je Bilotserkivets smo dvije minute kasnije psotavio vratio stvari na početak.

Nova velika prilika za Hrvatsku stigla je u 28. minuti kada je Marinović ušao u jedan solo prodor, ali je njegov udarac u konačnici bio jako loš. Dvije minute kasnije Novak je savršeno primio loptu na desnoj strani, opalio, ali vratnica je spasila domaćine.

Ukrajinci su uglavnom diktirali tempo u drugom dijelu, ali Hrvatska je u tom razdoblju stvorila nešto bolje prilike. Osim spomenutih, Marinović je također u 33. minuti mogao dovesti Hrvatsku u vodstvo kada se odlično izborio za udarac, ali je obrana Ukrajine u posljednji trenutak izašla u blok i spriječila pogodak.

I onda, tri minute prije kraja šok! Nakon dobre akcije domaćina, Razuvanov je primio loptu na šest metera i 'kroz uši' Jukiću poslao loptu u mrežu za slavlje Ukrajine. Probali su naši do kraja s igračem više, ali nije išlo.

-----------------------------------------------------------------

REZULTATI:

3. kolo - utorak, 11. travnja

Ukrajina - HRVATSKA 2-1

Crna Gora - Belgija 1-2

2. kolo - nedjelja, 9. travnja

HRVATSKA - Belgija 6-1

Ukrajina - Crna Gora 4-2

1. kolo - subota, 8. travnja

HRVATSKA - Crna Gora 4-0

Ukrajina - Belgija 1-0

LJESTVICA

1. Ukrajina 3 3 0 0 7-3 9

2. HRVATSKA 3 2 0 1 11-3 6

3. Belgija 3 1 0 2 3-8 3

4. Crna Gora 3 0 0 2 3-10 0

-----------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 08:18