screenshot youtube
BASEBALL

OVO AMERIKA NIJE DOŽIVJELA PUNIH 115 GODINA Fenomenalna završnica koja će se dugo pamtiti: Nikad više 'home runova' na jednoj utakmici

Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2017. 15:04

Nakon prve dvije utakmice ovogodišnjeg "World Seriesa", finala doigravanja u američkoj profesionalnoj ligi u baseballu MLB igranih u Los Angelesu omjer pobjeda između domaćih Dodgersa i Houston Astrosa je 1-1.

Nakon što su Dodgersi dobili prvu utakmicu sa 3-1, Astrosi su nakon niza preokreta u drugoj stigli do slavlja od 7-6 nakon četiri sata i 19 minuta igre, odnosno 11 odigranih izmjena.

Drugi susret igran u četvrtak rano ujutro po hrvatskom vremenu ostat će upisan kao utakmica s najviše udarenih "home runova" 115-godišnjoj povijesti "World Seriesa", igrači obje momčadi kombinirano su čak osam puta poslali loptice na tribine stadiona Dodgersa.

Utakmica je započela kao duel dvojice sjajnih startnih bacača, Richa Hilla za Dodgerse i Justina Verlandera za Astrose. Gosti iz Houstona poveli su sa 1-0 u trećem "inningu" kada je Alex Bregman uspio udariti lopticu koja je prohujala između druge i treće baze te omogućila Joshu Reddicku da otrči s druge do kućne baze.

Tijekom prva četiri "inninga" Verlander je bio nedodirljiv za udarače Dodgersa koji nisu uspjeli ostvariti niti jedan udarac, no u petom je Joc Pederson uspio opaliti lopticu na tribine za poravnanje na 1-1, da bi se u završnici šestog odigrala prava drama. Naime, Verlander je lako izbacio prvu dvojicu udarača Dodgersa, a treći je vrlo brzo upisao dva "strikea" te je Verlanderu nedostajao još samo jedno kvalitetno bacanje za završetak tog dijela igre. Tada je došlo do nesporazuma između njega i hvatača Briana McCanna, a odlični bacač Astrosa nije dobio niti pomoć suca koji je dva dvojbena bacanja, koja su se mogla procijeniti i kao dobra i kao loša procijenio lošima, pa je Chris Taylor šetnjom stigao na prvu bazu. To je prilično potreslo Verlandera pa je sljedeći udarač Dodgersa Corey Seager udario "home run" kojim je doveo svoju momčad u vodstvo od 3-1. To je označilo kraj nastupa za Verlandera koji je, paradoksalno, Dodgersima u šest izmjena dopustio samo dva udarca, ali i tri boda.

Kako pričuvni bacači Dodgersa u čak 28 uzastopnih izmjena nisu dopustili niti jedan bod suparničkim momčadima, što je rekord doigravanja, činilo se kako će biti stvar rutine obraniti tu prednost za vodstvo od 2-0 u pobjedama. No, u osmoj izmjeni započeo je veliki preokret Astrosa. Prvo je Bregman udarcem na bacanje Brandona Morrowa stigao do druge baze, a menadžer Dodgersa Dave Roberts odmah je reagirao i u igru uveo svog "closera" Kenleya Jensena, svog najboljeg bacača. Do tog trenutka Jensen nije dopustio niti jedan udarac suparnicima u ovogodišnjem doigravanju, ali tom je nisu stigao kraj kada je Carlos Correa dohvatio jedno njegovo bacanje i omogućio Bregmanu da stigne na kućnu bazu za 3-2.

Uslijedila je fenomenalna završnica, Astrosi su u devetoj izmjeni uspjeli poravnati na 3-3 "home runom" Marwina Gonzaleza i tako izboriti dodatne "inninge", a u 10. "inningu" su Jose Altuve i Carlos Correa s dva uzastopna "home runa" uništili novog bacača Dodgersa Josha Fieldsa. U tom su trenutku Astrosi stigli do prednosti od 5-3 koju je trebao sačuvati njihov "closer" Ken Giles. No, niti on nije bio uvjerljiv, prvo je dopustio Yasielu Puigu "home run" za 5-4, potom je izbacio dva domaća udarača dok je sljedeći, Logan Forsythe, došao u situaciju da ga jedan promašaj izbacuje iz utakmice što bi ujedno značilo i pobjedu Astrosa. Ipak, Giles nije uspio pronaći pobjedničko bacanje već je Forsythe uspio šetnjom stići na prvu bazu da bi potom Enrique Hernandez jakim udarcem omogućio svom suigraču da otrči do kućne baze i poravna na 5-5 te odvede utakmicu u 11. "inning".

U junaka Astrosa u toj je izmjeni izrastao George Springer koji je opalio "home run" vrijedan dva boda za prednost od 7-5. Dodgersi se niti tada nisu predali, u donjem dijelu 11. izmjene Charlie Culberson uspio je solo "home runom" smanjiti na 7-6, no porom Puig nije uspio ponoviti svoje junaštvo iz 10. izmjene već je ispao iz utakmice putem "strikeouta" te je dvoboj konačno bio završen.

Prvakom će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a sljedeće tri utakmice od petka do nedjelje igrat će se u Houstonu.

Dodgersi pokušavaju osvojiti svoj sedmi naslov prvaka, a prvi nakon 1988. godine, dok Astrosi nikada nisu bili prvaci.

Linker
19. travanj 2024 01:58