Murad Sezer / REUTERS
GLAVNI CILJ JE TOKIO

PREPOLOVLJENI BRATSKI TANDEM Ozljeda ga muči već godinama: 'Rebro mi ne da u čamac, morat ću propustiti Europsko prvenstvo'

Valent Sinković i dalje je izvan treninga zbog ozljede koja mu se vratila već treći put pa će propustiti početni dio sezone, a brat Martin privremeno je preselio u skif
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. ožujak 2017. 12:03

Tek što je sunce nedavno izmililo iz zimskog sna i čim su se pojavile više temperature i ljepše vrijeme, Jarun se opet pretvorio u proljetni veslački mravinjak. Tijekom jutarnjeg treninga sve su pruge bile popunjene, juniori, seniori, skifovi, dvojci...

Na Jarunu su bila i braća Sinković, međutim, u različitim ulogama. Martin Sinković odrađivao je od 7 ujutro “krugove” po regatnoj stazi, dok je brat Valent bio na suhom. I prilično tugaljiva lica promatrao brata, kao i ostale kolege u čamcima. Valent Sinković, aktualni olimpijski pobjednik s bratom Martinom u dvojcu na pariće, i dalje ne može trenirati.

Pokušao, ali ne može

Ozljeda koja ga muči već godinama, točnije, javlja se s vremena na vrijeme, ali mu počinje stvarati sve veće probleme.

- Ovo mi je daleko najdulja stanka koju imam otkako sam u veslanju - počeo je 28-godišnji Valent.

Alexander Hassenstein/Getty Images
Alexander Hassenstein/Getty Images / Getty Images

Zimske pripreme praktički nije imao, od kraja studenog na prisilnom je mirovanju, ali kada se uzme u obzir da je prijašnja sezona završila još na Olimpijskim igrama u Riju u kolovozu, da je onda uslijedio dugačak odmor, a da od onda nije bilo natjecanja, onda je Valent bez veslanja zapravo punih šest mjeseci. Doduše, imali su u međuvremenu tri tjedna treninga, ali kad se sve zbroji, to je zapravo neznatno.

Prošlog tjedna pokušao je još jednom, nakon mjesec dana pauze opet je uzeo veslo u ruke, ali nakon jedne runde na Jarunu, rebro je opet reklo - ne može.

- Doktor Smoljanović rekao je da moram još jedan mjesec mirovati pa će onda nova kontrola pa ćemo vidjeti što će biti poslije toga.

Europsko je krajem svibnja u češkim Račicama, prije toga je i Svjetski kup u Beogradu. Sve će to morati proći bez Valenta.

Sinković
Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media

- Ako se i vratim za mjesec dana, trebat će mi vremena da dođem na neku pravu razinu, a ne želimo nastupati nespremni da nas pobjeđuju neki koji ne bi trebali. Kad budemo spremni, nek’ nas onda “tuku”, ali ne želimo da to bude ovako. Ne, nakon toliko godina što smo izdržali i pobjeđivali sve utrke, bez ijednog poraza.

Ubacio se i Martin.

- Ne bi bila katastrofa da ovu godinu propustimo jer dugoročni cilj je OI u Tokiju. Međutim, ne bih volio biti u Valentonvoj situaciji jer ne može ništa raditi, osim dangubiti, doslovno. Znam da bi najradije skočio u čamac, makar sve popucalo.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
25. travanj 2024 07:22