Cropix/neja Markičević
SPEKTAKL U REŽIJI SN-A I HTV-A

SPORTSKE NOVOSTI BIRAJU NAJBOLJEG SPORTAŠA GODINE Pratite na SN-u uživo prijenos dodjele nagrada uz Milu, Ninu i najbolje od najboljih!

Izbor Sportaša godine u nedjelju će točno u podne (HTV2) svojim čarobnim glasom nagraditi Nina Badrić, jedna od najboljih hrvatskih pjevačica. Priredbu će voditi poznati dvojac Mila Horvat i Marko Šapit, a nastupit će i najbolji plesni par Hrvatske - Viktor i Vanja
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. prosinac 2016. 16:23

Da sve bude u latino znaku, u kojem je bila kompletna 2016. godina s Rio de Janeirom, iz kojeg je došlo čak 10 medalja, u nedjelju će se na proglašenju najboljih sportaša pobrinuti i najbolji plesači Hrvatske Viktor Szabo i Vanja Vujić. Da se sve ne bi pretvorilo u nabrajanje velikih dostignuća, plan je...

- Otplesati dva plesa, mislim da će biti rumba i jive, barem tako smo planirali, ovisno o tome koliko će za to mjesta biti na pozornici. To je u ovoj godini velikih uspjeha hrvatskog sporta najprimjerenije i mislimo da će najviše pasati na atmosferu koja se očekuje - reći će smijući se “glasnogovornica” para Vanja, kojoj je hrvatski lakši jer je Viktor Mađar, pa ima određenu dozu respekta prema hrvatskom.

No, treba reći da i njemu sjajno ide hrvatski. Pokušajte vi s njegovim mađarskim, pa ćete vidjeti. Ako budete uopće mogli pokušati. A plesati ne morate ni pokušati kao oni.

Dakle, Vanja i Viktor su prvaci Hrvatske u latino, standardnim i u svih deset plesova. Prije neki dan su se s natjecanja visokog rejtinga u Ukrajini (Europski kup) vratili s devetim mjestom, a kao svoj najveći doseg procijenit će ipak:

- Recimo da je to treće mjesto na svjetskoj rang-listi u deset plesova. Sudjelovali smo na mnogim natjecanjima, medalja nema, ali nije samo medalja uspjeh - kaže Vanja.

Na pozornici djeluju vrlo atraktivno, a u plesu su dugo. Najbolje da se sami predstave.

- Viktoru je 29 godina, pleše od 17. Rođen je u Budimpešti. Osam godina je u Hrvatskoj, od toga smo zajedno šest godina. Meni je 26 godina, počela sam plesati sa 15, inače sam Zagrepčanka.

Uvijek samo ples ili nešto od sportova?

- Samo ples, to nas je najviše privlačilo. Nismo se u drugom našli. I ovdje je trajalo traženje, Viktor je imao partnericu prije (Ana Herceg iz Plesa sa zvijezdama), ja sam imala partnera (Antonio Kolarević), ali smo se našli i to traje šest godina.

O uspjesima HR-sporta, kojeg su i njih dvoje dio, kažu:

- Pratili smo, navijali u tijeku smo. Zadovoljstvo je biti dio takve priredbe i nadam se da ćemo se u nedjelju dobro zabaviti - zaključuje Vanja.

Linker
19. travanj 2024 05:56