POČELO SUĐENJE

AFERA TEŠKA 20 MILIJUNA KUNA Dijana Čuljak sudu: 'Nisam kriva! Nisam imala ništa s tim tvrtkama. Barem ne svjesno'

Njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj danas nije došao na početak suđenja u tzv. aferi Core Media pa se na optužnicu umjesto njega očitovao njegov odvjetnik koji je rekao kako se njegov klijent također ne smatra krivim
 Goran Mehkek / CROPIX

Dijana Čuljak, bivša voditeljica i urednica na HTV-u koju USKOK tereti da je sa svojim bivšim suprugom Vladimirom Šelebajom iz tvrtkom Core Media i Media Spot izvukla više od 20 milijuna kuna te da je zbog toga pokušala utjecati na svjedoke da je u tome postupku ne terete, ponovila je kako se ne smatra krivom za niti jednu od optužbi.

Njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj danas nije došao na početak suđenja u tzv. aferi Core Media pa se na optužnicu umjesto njega očitovao njegov odvjetnik koji je rekao kako se njegov klijent također ne smatra krivim za navode iz optužnice.

'Dokazat ćemo da se novac iz Core medie trošio isključivo na poslovanje tvrtke stoga ne može biti riječi o kaznenom djelu kako se to Šelebaju stavlja na teret. Također ćemo dokazati da je Državno odvjetništvo u ovom slučaju prekoračilo sve dopušteno rokove za istragu te je zbog toga postupak trebao biti obustavljen', rekao je Šelebajev odvjetnik.

Odvjetnik Dijane Čuljak, Anto Nobilo rekao je, pak, da će dokazati kako Dijana Čuljak nije bila suvlasnica tvrtki Core Media i Media Spot, odnosna da to nije bila svjesno te da ona niti na jedna način nije sudjelovala u poslovanju tih tvrtki, a najmanje u radnjama izvlačenja novca iz njih.

'Dokazat ćemo motive Šelebaja za njegovo lažno svjedočenje protiv Dijane Čuljak kao i da je Šelebaj u kombinaciji s jednim svjedokom od kojeg je tražio da tereti Dijanu Čuljak. Taj bi svjedok trebao sada s njima sjediti na optuženičkoj klupi', kazao je Nobilo.

Goran Mikuličić, odvjetnik Tončeka Mandića koji također poriče krivnju rekao je, pak, kako njegov klijent odbacuje bilo kakvu kaznenu odgovornost te da je jedino što je uradio bilo savjesno obavljanje posla u firmi u kojoj je bio zaposlen.

Vlado Bučan i Igor Šumaković su, pak, priznali krivnju te su njihovi odvjetnici izjavili da će tijekom suđenja samo pokušati ukazati na okolnosti koji su bitne za određivanje visine i vrste kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:36