NEZGODA U ZATVORU

OTROVANO TROJE ZATVORENIKA I POLICAJAC U GLINI Otrovali se sanitarom tijekom čišćenja kaznionice

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Tri zatvorenika i jedan pravosudni policajac završili su u subotu na Hitnoj pomoći u Glini nakon što su se otrovali u tamošnjoj kaznionici koja slovi za jednu od najljepših i najskupljih u Hrvatskoj, a u čije renoviranje je uloženo oko 60 milijuna kuna, javlja Slobodna Dalmacija.

Visoku razinu čistoće htjeli su zadržati u upravi te kaznionice pa se u subotu pristupilo čišćenju ćelija. Prilikom jednog takvog čišćenja koristio se deterdžent tzv. sanitar koji je ozbiljno nadražio dišne i suzne puteve trojice zatvorenika i policajca koji ih je čuvao. Ljudi su nakon izvjesnog vremena počeli otežano disati,a počelo im se i vrtjeti od para koje je proizveo sanitar.

Brzom intervencijom liječnika četvorka je odvezena iz zatvora na glinsku hitnu pomoć, odakle su se par sati nakon nakon pružene pomoći ubrzo i vratili u kaznionicu. O ovom događaju javnost nije izvjestila Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa nego se do informacije došlo zaobilaznim putem.

No na naš upit u ponedjeljak su nam iz Ministarstva pravosuđa potvrdili trovanje sanitarom, navodeći da je pomoć nakon toga pružena trojici osuđenika i jednom policajcu.

Kaznionica Glina je kaznionica zatvorenog tipa i u njoj boravi oko 420 zatvorenika razmještenih u 145 ćelija, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:21