OSJEČKI GRUBIJAN

Nakon ženine poruke silovao ljubavnicu

Zbog brutalnog silovanja 39-godišnje djevojke iz okolice Osijeka u četvrtak je u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku priveden 38-godišnji Osječanin
Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX

OSIJEK - Zbog brutalnog silovanja 39-godišnje djevojke iz okolice Osijeka u četvrtak je u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku priveden 38-godišnji Osječanin. Zbog sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela Osječaninu je određeno 48-satno zadržavanje te je temeljem prijave silovane djevojke pokrenuta istraga.

Prema podacima osječke policije, uhićeni im je otprije poznat, no ne po ovako teškom kaznenom djelu, već zbog imovinskih delikata. Kako neslužbeno doznajemo, privedeni i djevojka koja ga je prijavila za silovanje dobro se poznaju jer su već neko vrijeme bili u vezi, a u srijedu navečer kad je počinjeno kazneno djelo viđeni su ispred zgrade u naselju Jug 2.

Navodno su se prema prijašnjem dogovoru našli pred zgradom i otišli u stan jednog njegova prijatelja gdje su i inače odlazili kad su se tajno sastajali. Naime, Osječanin ima obitelj, ženu i djecu, dok mu je silovana djevojka bila ljubavnica s kojom se povremeno viđao i ljubovao. U srijedu navečer Osječanin je bio iznimno grub prema djevojci zbog čega je ona navodno odbila seksualni odnos.

Nakon toga Osječanin je ljubavnicu uhvatio za vrat i protresao glavom, grubo joj otrgnuo gaćice te je potom prisilio na oralni seks, a nakon svega i silovao. Potom ju je ostavio u stanu i otišao. Povod takvom njegovu ponašanju tijekom boravka u stanu s ljubavnicom navodno je bila SMS poruka koju je Osječanin dobio od supruge, a u kojoj ga je ona upozorila da je viđen s nekom drugom ženom.

Ljubavnica je Osječanina prijavila policiji teretivši ga za silovanje, dok je on to poricao navodeći kako su po dogovoru došli u stan, imali vezu i ranije te seksualni odnos bez prisile. Djevojci su, prema iskazu policije, konstatirane lakše tjelesne ozljede. Istražni suda Županijskog suda u Osijeku zbog osnovane sumnje na počinjenje silovanja odredio je Osječaninu 48-satno zadržavanje, naložio istragu tijekom koje će biti obavljeno i vještačenje, a potom i određen pritvor silovatelju.

U prošloj godini na području Osječko-baranjske policijske uprave zabilježeno je 10 silovanja i jedan pokušaj, dok je u ovoj godini ovo drugi slučaj silovanja. Utvrdi li se da je Osječanin počinio kazneno djelo, prijeti mu zatvor u trajanju od 3 do 10 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:20