ODUZETA IMOVINA

ODUZETA IMOVINA Narkobosov stan Srbija iznajmljuje za 150 eura

Uz Šarićeve stanove, nudi se i imovina drugih kriminalaca te korumpiranih dužnosnika

Želite stanovati u stanu čuvenog narkobosa? Nema problema. Već za 150 eura mjesečno u Beogradu se iznajmljuje stan Darka Šarića. Radi se o manjoj nekretnini. Onaj veći, površine 180 četvornih metara na Bulevaru Arsenija Čarnojevića, još je prije dvije godine iznajmljen za tisuću eura mjesečno.

Nekretnine zaplijenjene kriminalcima iznajmljuje direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde i državne uprave Republike Srbije.

Od odbjeglog narkobosa Darka Šarića, kojemu se sudi za trgovinu drogom i pranje novca, u Srbiji je privremeno oduzeto više objekata, stanova, garaža, kuća i poduzeća, čija se vrijednost procjenjuje na više milijuna eura.

Imovina na tlu Srbije privremeno je oduzeta njegovoj supruzi Nataši Šarić, bratu Dušku Šariću, majci Ivanki, sestri Danijeli, djeci, kao i tvrtkama Maestral turs Budva i Palić.

Na popisu ponuđene imovine nalaze se stanovi, lokali i kuće odbjeglog Darka Šarića, članova njegove obitelji i suradnika, a tu je i imovina zaplijenjena obitelji bivšeg direktora Elektrodistribucije Srbije Branislava Uskovića, Milana Nikolića Sarme, bivšeg direktora Puteva Srbije Branka Jocića i drugih osumnjičenih za kriminal.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde Srbije objavila je javni poziv za dostavljanje ponuda za iznajmljivanje stanova i lokala u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu. Na službenim stranicama Ministarstva pravde objavljen je poziv svim zainteresiranim fizičkim i pravnim osobama da dostave zatvorene pismene ponude, uz napomenu da se ugovor o zakupu nekretnina zaključuje na određeno vrijeme - do šest mjeseci, s mogućnošću produljenja. Minimalni iznos mjesečne zakupnine stanova u Beogradu za stan do 50 četvornih metara je 180 eura, za stan do 80 kvadrata je 240 eura, a za stan veći od 80 kvadrata 300 eura. Za luksuzne stanove i kuće ugovara se posebna cijena. Minimalni iznos mjesečnog najma garaža iznosi 50 eura.

U ponudi je ukupno pet stanova u naselju Zvezdara, dvije kuće i dva stana na općini Savski venac, a na Starom gradu četiri stana, tri poslovna prostora i tri garažna mjesta. U općini Voždovac nalaze se četiri stana i jedno garažno mesto, u Novom Beogradu dva garažna mesta, u Rakovici, Čukarici, Mladenovcu, Zemunu, Pančevu i Paliluli po jedan stan, a na Vračaru jedna kuća s dvorištem.

U centru Novog Sada u ponudi je čak 26 stanova, sedam poslovnih prostora i 11 garažnih mjesta, kao i jedna kuća u Sremskoj Kamenici. Direkcija u oglasu navodi da se nekretnine daju u najam po sistemu viđeno - unajmljeno i neće se primati reklamacije koje se odnose na stanje u kojima se nalaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 12:41