DRAMA NA OTOKU

OKRŠAJ NA HVARU Uhićen Sinjanin koji je vlasnika restorana divljački pretukao kriglom po glavi

Ante Markulin (30) smatra se vođom skupine koja je u ponedjeljak navečer upala u bistro Marinero na Hvaru
Hvar, 180614.Reportaza nakon incidentnih koji se dogodio ponedjeljak navecer u restoranu Marinero gdje je od strane placenika pretucen vlasnik Frane Zuvela.Incident je eskalirao i na ulicama Hvara izmedju hvarskih ugostitelja i placenika i policije.Na fotografiji: Frane Zuvela.Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
 Božidar Vukičević / CROPIX

SINJ - Na području Policijske postaje Sinj u petak tijelom jutra uhićen je 30-godišnji Ante Markulin kojeg policija dovodi u vezu sa događajima na Hvaru u noći 16. na 17. lipnja, javlja Slobodna Dalmacija.

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo za njega je tražilo određivanje istražnog zatvora.

Markulin se smatra predvodnikom peteročlane grupe koja je u ponedjeljak navečer upala u bistro Marinero na Hvaru te fizički napala 30-godišnjeg suvlasnika Franu Žuvelu nanijevši mu ozljede šakom i i pivskim kriglama te barskom stolicom po tijelu.

RAT U TURISTIČKOM RAJU ‘Sad svi znaju što ih čeka ako udare na nas Hvarane’

Žuvela je zaradio tri šava na lijevoj strani glave, dnom čaše veliki hematom na čelu, a kriglom mu je rasječena i vilica (ali nije slomljena) te je na tom mjestu zaradio sedam šavova. Šteta u lokalu je oko 20 tisuća kuna.

Markulin će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, biti doveden pritvorskom nadzorniku. Policija intezivno traga sa 29-godišnjim hrvatskim državljaninom koji još jedini nije dostupan policiji.

Pekar Marijan Lekaj koji se po policijskoj prijavi smatra financijerom petorice mladića koji su upali u Marinero je pušten na slobodu uz zabranu kontaktiranja sa osobom koja je napadnuta.

Bozidar Vukicevic / CROPIX
Hvar, 180614.Reportaza nakon incidentnih koji se dogodio ponedjeljak navecer u restoranu Marinero gdje je od strane placenika pretucen vlasnik Frane Zuvela.Incident je eskalirao i na ulicama Hvara izmedju hvarskih ugostitelja i placenika i policije.Na fotografiji: Hvarska policija intervenira na dogadjanja i zatvranje ducana obitelji Lekaj na hvarskoj rivi.Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Policija je u utorak na Hvar morala poslati interventni vod, a noć ranije su hvarski policajci pucnjevima u zrak iz pištolja te korištenjem suzavca sprečavali da gnjevni mještani doslovce linčuju pekara i ljude koje je on angažirao da pretuku Žuvelu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 13:19