VRUĆI DOČEK

Pedesetak Roma napalo policajce: Gađali ih kamenjem

 Željko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Dva su policijska službenika ozlijeđena u neredima koji su se u subotu navečer dogodili u romskom naselju Parag kraj Čakovca. Policijski su službenici PU Međimurske u naselje Parag stigli nakon dojave o obiteljskom nasilju te više dojava građana o drugim ekscesnim ponašanjima u istom naselju.

Kada su stigli u naselje policajce je na ulici dočekala veća skupina građana koji su odmah počeli iskazivati agresiju prema policijskim službenicima.

U jednom trenutku, 35-godišnji je muškarac iz Paraga odgurnuo 37-godišnjeg policijskog službenika i pokušao ga udariti. Policajcu je u pomoć priskočio 30-godišnji kolega te su, uz uporabu sredstva prisile, svladali napadača i smjestili ga u maricu.

To je jako naljutilo stanovnike naselja Parag, pa pa se ubrzo na ulici okupilo 50-ak nezadovoljnika od kojih je nekoliko prema policijskim službenicima počelo bacati kamenje, drvene kolce, metalne šipke i druge razne predmete.

Policajcima je ubrzo u pomoć stigao veći broj policijskih službenika, a osobe koje su bacale predmete su se razbježale. Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec, utvrđeno je da su dvojica policijskih službenika zadobila lake tjelesne ozljede.

Protiv petorice muškaraca iz Paraga te jednog iz Trnovca slijedi kaznena prijava zbog napada na službenu osobu, dok protiv 17-godišnjaka koji je također sudjelovao u sukobu slijedi podnošenje kaznene prijave državnom odvjetništvu za mladež Čakovec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:27