UBOJSTVO DVOJICE MLADIĆA U SEGETU

‘Bila je velika gužva, a sporni metak nađen je u noćnom ormariću’

Savo Pejović (52) optužen je za ubojstvo Nediljka Kozlice i Nenada Rakijara na parkiralištu hotela Jadran prije 10 godina
 Božidar Vukičević/CROPIX

Na suđenju Savi Pejoviću (52) za dvostruko ubojstvo na parkiralištu hotela Jadran u Segetu otprije deset godina na Županijskom sudu u Splitu svjedočio je policajac koji je bio šef ekipe za očevid na mjestu zločina.

U travnju 2005. hicima iz dva pištolja smaknuti su Nediljko Kozlica (23) i Nenad Rakijar (19), a Pejović je uhićen nekoliko mjeseci kasnije kada je u kući u kojoj je živio nađen metak s tragovima istim kao i na čahuri s mjesta ubojstva.

Nisu bili u svađi

- Bio sam voditelj policijske ekipe prilikom očevida i operativne obrade, ali se s obzirom na protok vremena ne mogu sjetiti detalja. Kuća u kojoj je živio Pejović pretražena je na temelju nekih dokaza i saznanja prema kojima su zaključili da bi počinitelj trebao živjeti u blizini mjesta ubojstva. Ne mogu se sa sigurnošću sjetiti tko je od mojih djelatnika pronašao streljivo, ali sam čuo za noćni ormarić i kovčeg u kojemu je streljivo nađeno - rekao je inspektor splitske policije.

Objasnio je i da su prije pretrage kuće u kojoj je živio Pejović imali pretragu druge kuće vezano uz osobu koja je također bila osumnjičena. Nakon njega svjedočio je i mladić koji je bio priveden nakon zločina i kojemu je izvršena pretraga obiteljske kuće, a u to je vrijeme bio maloljetan. U večeri kad se dogodilo ubojstvo bio je u društvu s Rakijarom i Kozlicom, ali otišao je kući prije nemilog događaja. Izjavio je da mu se ni Rakijar ni Kozlica nisu tužili da su imali neugodnosti, prepirke ili svađe s optuženim Savom Pejovićem.

Iskaz je dala i svjedokinja koja je bila član civilne komisije tijekom pretrage kuće u kojoj je živio Pejović.

- U kući je bilo dosta ljudi i velika gužva. Nisam znala što se pretražuje. Znam da su pronađeni meci u jednoj sobi, uz ‘kantunal’ - rekla je.

Novo vještačenje

Branitelj optuženog odvjetnik Dragan Mijoč najavio je kako će tražiti od suda novo balističko vještačenje te zato smatra da nije potrebno za sada pozivati vještaka koji je napravio prvi nalaz i mišljenje. Zločin se dogodio između 23 sata i jedan ujutro te je ispaljen 31 metak iz dva pištolja, škorpiona i tetejca. Nediljko Kozlica pogođen je s osam hitaca, a Nenad Rakijar s tri. Pretpostavlja se da se škorpion zaglavio, nakon čega je ubojica posegnuo za tetejcem. Poslije je metak zaglavljen u cijevi pištolja ubojica izvadio iz oružja i spremio ga među ostalo streljivo koje je nađeno u kući Save Pejovića, navodi optužnica. Navedeni metak jedini je materijalni dokaz ubojstva, a na njemu su nađeni istovjetni milimetarski tragovi kao na čahuri s mjesta zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:07