MILANOVIĆEV PLAN

POVRATAK LIDERA IDS-a Ivan Jakovčić bit će na listi Kukuriku koalicije za Europski parlament 2014.

Porec, 140413.Danas po prvi puta gradjani Republike Hrvatske glasaju za svoje zastupnike u Europskom parlamentu.Na fotografiji: Ivan Jakovic na glasanju.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

- Kud Kajin, tud i Jakovčić - bio je prvi komentar Damira Kajina na informacije da je SDP spreman dugogodišnjem šefu IDS-a Ivanu Jakovčiću ponuditi mjesto na izbornoj listi za Europski parlament, unatoč njegovu višemjesečnom sukobu s premijerom Zoranom Milanovićem.

Naime, prema neslužbenim informacijama, u SDP-u su odlučili da više neće dopustiti rasipanje glasova, što se dogodilo kada je Jakovčić na EU izbore ovog proljeća išao sa svojom listom i osvojio 28 i pol tisuća glasova.

Tada je pobijedila lista HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević, a razlika je bila manja od šest tisuća glasova. Očito su obje strane svjesne da jedni bez drugih ne mogu, a razlog više za popravljanje odnosa jest i Jakovčićeva odluka da se više neće kandidirati za mjesto šefa IDS-a, što je dosad najavio jedino potpredsjednik stranke Boris Miletić.

Nekadašnji najbliži Jakovčićev suradnik Damir Kajin, pak, ističe da ga ovakav razvoj situacije nije iznenadio.

- Bilo je to na neki način očekivano. Ja sigurno pozdravljam takav prijedlog. To je dokaz da Milanović vodi dobru politiku. U Milanovićevoj ponudi IDS-u prepoznajem njegovu iskrenost da Zagreb, dok je na čelu ova Vlada, neće raditi ništa protiv Istre i IDS-a. Ujedno to govori i o tome da premijer nikada i nije išao protiv IDS-a, a posebno ne protiv Istre.

Damir Kajin: Nitko me nije izdao!

Zasto bih se osjećao izdanim? Ja Milanoviću vjerujem, a Jakovčića poznajem jako dobro. Moja pozicija bit će kao i dosad, i dalje ću se boriti za ono za što sam se borio. Želim da Istra pripada Istrijanima, a ne krupnom kapitalu i narkokartelima.

I dalje tvrdim da se Jakovčić isključivo brine samo za svoje interese - istaknuo je Kajin. Osvrnuo se i na Deklaraciju o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre koju je prije nekoliko dana usvojila Istarska županijska skupština.

- Rekao sam im da ne huškaju građane. Istra nije ugrožena izvana, a pogotovo ne od ove Vlade - komentirao je Kajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:06