AFERA CORE MEDIA

FOTO: DIJANA ČULJAK IZAŠLA IZ REMETINCA Nakon dva i pol mjeseca puštena da se brani sa slobode

Bivša HTV-ova urednica optužena je za izvlačenje novca preko konkurentskih TV kuća
 Admir Buljubašić / CROPIX

Bivša HTV-ova urednica i voditeljica Dijana Čuljak nakon dva i pol mjeseca provedena u zatvoru u Remetincu, puštena je da se brani sa slobode.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti Dijanu Čuljak da je s bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem, iz tvrtki Core Media i Media Spot izvukla više od 16 milijuna kuna te da su izbjegli plaćanje 3,1 milijuna kuna PDV-a.

U međuvremenu je istraga proširena zbog sumnji da je preko novih tvrtki iz Core medie izvučeno još sedam milijuna kuna pa se ukupna "šteta" u ovom slučaju popela na čak 23 milijuna kuna, što je potvrdio i njen odvjetnik Anto Nobilo.

Bivša HTV-ova urednica u Remetincu je pak završila jer je 'blagonaklono svjedočenje' dvojice svjedoka u slučaju Core Media bila navodno spremna i honorirati protuuslugama, no policija i Državno odvjetništvo držali su je na oku.

Podsjetimo, u slučaju Core media tužiteljstvo je u studenom prošle godine podiglo optužnicu protiv Šelebaja i njegovih poslovnih suradnika Tončeka Mandića, Igora Šumakovića, Vlade Bučana i Marija Cikača, no iznenada ju je i povuklo početkom veljače, uoči sjednice vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu koje je trebalo odlučiti o njezinoj osnovanosti.

Prvoosumnjičeni Šelebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, u međuvremenu osuđenom za primanje mita, posvjedočio da je Core media osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovicu tvrtke i da su dijelili zaradu.

Dijana Čuljak je, pak, porekla da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim se trebao prikriti njezin sukob interesa, budući da je u to vrijeme radila na HTV-u, a Core media je radila emisije za konkurentsku Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:28