LOKALNI IZBORI

'HDZ-ova PRLJAVA KAMPANJA NIJE SE ISPLATILA' Županica Lovrić Merzel osvojila treći mandat

 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Marina Lovrić Merzel (54,80 posto, SDP), koja je osvojila treći mandat sisačko-moslavačke županice i u drugom krugu pobijedila protukandidata Ivu Žinića (42,20 posto, HDZ), ocijenila je večeras da se pokazalo da se HDZ-ova prljava kampanja nije isplatila.

"Sada se pokazalo da se HDZ-ova prljava kampanja nije isplatila. Izgubili su najveće gradove u županiji, Sisak, Petrinju i Novsku. Vjerujem da ćemo sada lakše dogovarati i ostvarivati zajedničke projekte u interesu cijele županije", rekla je Marina Lovrić Merzel na proslavi u svom sisačkom izbornom stožeru.

Dosadašnjeg gradonačelnika Siska Dinka Pinatrića (46,1 posto, HDZ) smijenila je Kristina Ikić Baniček (51,12 posto, SDP), pa je Pintarić na sve funkcije u HDZ-u podnio ostavke i najavio trajno povlačenje iz politike.

"Uspjela sam u namjeri da Sisku donesem promjene. Imam dobar tim, a ostvarit ću većinu u Gradskom vijeću. Imam snage, volje i znanja da Siščanima vratim osmijeh na lice", rekla Kristina Ikić Baniček, prva gradonačelnica Siska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:14