AFERA CORE MEDIA

HND pozvao HRT-na reagiranje: Godinama smo upozoravali na sukob interesa Dijane Čuljak

Jutarnji je prvi objavio sporan ugovor koji pokazuje da je Čuljak u sukobu interesa, kao i da postoji dokaz da su ona i njezin suprug prali novac

ZAGREB - Nakon što je Jutarnji list objavio priču da je sud konačno pribavio ključni dokaz da su HTV-ova novinarka Dijana Čuljak i njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj prali novac baveći se TV produkcijom, svoje priopćenje danas je dalo i Hrvatsko novinarsko društvo.

- Izjava Dijane Čuljak, ponovno objavljena u petak, 14.listopada 2011. u Jutarnjem listu , potvrđuje ono na što je Ogranak HND-a na HTV-u, naravno i njegov Izvršni odbor, godinama upozoravao Upravu HRT-a te javnost RH, a to je očiti sukob interesa stalne zaposlenice javne televizije - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Jutarnji je pisao kako je u istrazi koja se vodi pred Županijskim sudom napokon pribavljen original ugovora prema kojem se vidi da je Dijana Čuljak Šelebaj bila suvlasnica tvrtke Core Media koja je, u vrijeme dok je ona radila na HTV-u, proizvodila emisije za konkurentsku televiziju.

Prema ugovoru je vidljivo i da je HTV-ova urednica četiri godine teško kršila svoje ugovorne obaveze s matičnom kućom.

Kopiju tog ugovora Jutarnji list objavio je još u lipnju 2008. godine, no Dijana Čuljak je tada izjavljivala da je riječ o falsifikatu te najavljivala tužbe. U tim tvrdnjama ustrajavala je pune tri godine, no istraga sada ima suprotne dokaze.

- Nakon što je svoje suvlasništvo u tvrki 'Core media' godinama negirala, a Ugovor koji je objavio Jutarnji list proglašavala falsifikatom, uposlenica HRT-a Dijana Čuljak potvrđuje kako je - vlasnica tvrtke koja je poslovala ne samo s HRT-om već i konkurentskim televizijama što se u Etičkom kodeksu tumači kao osobito teška povreda Kodeksa i radne obveze zbog kojih se može izreći najteža mjera - navodi HND u priopćenju.

HND u priopćenju jasno naglašava kako Uprava HRT-a 'stalno ističe nove standarde koje želi postaviti u radu i djelovanju svih programskih cjelina, a osobito djelatnika HRT-a'.

- Izvrši Odbor HND-a se nada da isto vrijedi i za Dijanu Čuljak te očekujemo reagiranje - zaključuje HND.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:33