SABOR POTVRDIO ZAHTJEV HDZ-A

JADRANKI KOSOR ODUZETO MJESTO U SABORSKIM ODBORIMA Milinović i Lovrin zamjene

Zagreb, 310113.Markov trg, Sabor.Nastavak redovite sjednice Sabora s raspravom o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Prekrsajnog zakona.Na slici: Jadranka Kosor.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon što su ju isključili iz članstva HDZ je svojoj bivšoj predsjednici Jadranki Kosor uzeo i mjesta u saborskim odborima. Sabor je danas potvrdio zahtjev HDZ-a te umjesto Kosor na mjesto predsjednika Odbora za obitelji i mladež imenovao Darko Milinović, dok će ju Antikorupcijskom vijeću zamjeniti Ana Lovrin.

Mjesta u odborima je Kosor dobila kao članica HDZ-a, a kako više nije u stranci ostala je bez tih funkcija. Članstvo u odborima dijeli se na vladajuće i oporbu te oni među sobom raspoređuju mjesta sukladno broju osvojenih mandata. Kosor je bila imenovana u kvoti HDZ-a, a kako više nije u stranci imali su ju pravo smjeniti pa su samo čekali novu sjednicu da to i provedu.

Sabor je danas također umjesto pokojnog Branka Vukelića na njegovo mjesto, na zahtjev HDZ-a, imenovao Gorana Marića.

Premda je Vukelić napustio HDZ prije nekoliko mjeseci i ostao je nezavisni zastupnik, njegova bivša stranka ipak sukladno zakonu ima pravo preložiti zamjenu, kandidata sa liste u istoj izbornoj jedinici. Marić se vraća u saborske klupe jer je, podsjetimo dužnost zastupnika obnašao u prošlom mandatu. No, u Saboru je Marić već neko vrijeme jer je početkom godine postao savjetnik potpredsjednika Sabora, svog stranačkog kolege Tomislava Čuljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:12