BRANIT ĆE SA SLOBODE

Jedan od trojice optuženih za smrt Pukanića pušten iz zatvora u Srbiji

Milenka Kuzmanovića, skupa sa Sretenom Jocićem i Željko Milovanovićem, tereti se za ubojstvo Pukanića i Franjića istopadu 2008.
 Aleksandar Dimitrijević / CROPIX

BEOGRAD - Milenko Kuzmanović, jedan od trojice protiv kojih se u Beogradu vodi sudski postupak za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića , pušten je iz pritvora, potvrdila je u ponedjeljak glasnogovornica uprave za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa Zorana Vučićević.

Osim što je za Hinu potvrdila da je Kuzmanović pušten braniti se sa slobode, Vučićević je objasnila kako ne može reći ništa o detaljima vezanim uz njegovo oslobađanje iz pritvora.

Pretpostavlja se da je sudsko vijeće posebnog odjela višeg suda u Beogradu dopustilo Kuzmanoviću braniti sa slobode nakon što je upisana hipoteka na nekretninu koju je on u nekoliko posljednjih ročišta, tražeći puštanje iz pritvora, ponudio kao jamstvo.

Milenka Kuzmanovića, skupa sa Sretenom Jocićem i Željko Milovanovićem, u Srbiji se tereti za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Optuženi su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu kojom su ubijeni Pukanić i Franjić.

Sudski postupak protiv njih trojice, kao beogradskog djela skupine optužene u Beogradu i u Zagrebu za ubojstvo Pukanića i Franjića, započeo je 20. travnja 2010. godine.

Kuzmanović je u pritvoru beogradskog Okružnog zatvora boravio od kako je uhićen potkraj svibnja 2009. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:06