RAZLIKE U MIŠLJENJU

JUTARNJI DOZNAJE Zbog sukoba oko kandidata na izbornoj listi Kajin zaprijetio Milanoviću da izlazi iz koalicije!

Ovih dana malo je nedostajalo da u pitanje dođe zajednički izborni nastup Damira Kajina i SSDP-a na izborima u Istri.

Sukob oko kandidata na županijskoj izbornoj listi eskalirao je do toga da je Kajin zaprijetio izlaskom iz koalicije, i situaciju je spasio tek njegov direktni razgovor s premijerom Milanovićem , potvrdio je sugovornik iz visokih političkih krugova za Jutarnji.

U pitanju su latentne razlike između SDP-ovih istarskih kadrova i Kajinove ekipe.

U velikom dijelu istarskog SDP-a jako nevoljko je prihvaćen Milanovićev zahtjev da podrže Kajinovu kandidaturu za župana. Zamjeraju mu populizam, saborsku mirovinu, pa čak i kritike koje je iznosio na račun Vlade Ivice Račana.

Sukob je kulminirao pri sastavljanju koalicijske liste, i zaustavljen je tek nakon intervencije Milanovića. Dvoje glavnih Kajinovih suradnika postali su gradski povjerenik SDP-a Danijel Ferić i HSU-ova članica Županijske skupštine Evelina Biasol Brkljačić, koji su kandidati za zamjenika župana na koalicijskoj listi SDP-HSLS-HSU-SDSS.

Ferić je direktor Hrvatske lutrije i, uz Peđu Grbina, najvažniji pripadnik novog vala SDP-ovih političara iz Istre.

Glavni cilj konsolidirane koalicije koju predvodi Damir Kajin postalo je privlačenje velikog broja birača na izbore.

U slučaju da izlazak bude veći od pedeset posto, veliki su izgledi za pobjedu nad IDS-om. Pitanje je hoće li koalicijski partneri koji su se zamalo rastali uspjeti motivirati birače da ih podrže i dovedu na vlast u Istri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:10