PRIMIO 200.000 KUNA?

Milinović: Podnio sam kaznenu prijavu, isplatnice na moje ime su falsificirane

Grafološko vještačenje nije htio ustupiti novinarima niti je htio otkriti tko je spomenuto vještačenje izradio
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović podnio je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv nepoznate osobe, jer je, kako tvrdi, falsificirala isplatnice kojima mu je Branka Pavošević u 15 navrata isplatila iznose po 10 tisuća kuna.

- Grafološkim vještačenjem koje sam naručio utvrđeno je da je taj dokument ispravljan 15 puta, dodavane su i mjenjane brojke, a pisane su rukom različitih osoba - rekao je danas Milinović na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Međutim, grafološko vještačenje nije htio ustupiti novinarima niti je htio otkriti tko je spomenuto vještačenje izradio, kako bi dodatno potkrijepio svoje navode.

Riječ je, naime, o isplatnicama koje se koriste kao dokaz za Fimi mediju, a prema kojima se i Milinović okoristio iz crnih stranačkih fondova u vrijeme Ive Sanadera.

Prema tim isplatnicama, Milinović je primio ukupno 200 tisuća kuna. 50 tisuća kuna ne poriče, ali zato tvrdi da je 15 puta potpisao iznose od 1000 umjesto 10000 tisuća kuna. Kako je više puta istaknuo, ukupno je 70 tisuća kuna donirao za izgradnju crkve Svetog Jakova u Bilaju. U dva navrata je, kako tvrdi, za tu crkvu dao 35 tisuća kuna .

Ako je to točno, ostaje nejasno kako je namirio preostalih pet tisuća kuna, budući da je prema svojim najnovijih tvrdnjama iz stranačke blagajne dobio 65 tisuća kuna (50 plus 15).

Osim što je kazneno prijavio nepoznatu osobu zbog falsificiranja isplatnica, Milinović se danas obrušio i na protukandidata Tomislava Karamarka tvrdeći da je to bio zadnji put da mu javno postavlja pitanja.

- Rekao je da ću ostati upamćen po pozivima Branki Pavošević, a ja kažem da će Karamarko ostati upamćen po činu izdaje jer je u vrijeme kada je jedna trećina Hrvatske bila okupirana, išao rušiti Tuđmana, a 2000. godine nakon Tuđmanove smrti započeo je proces detuđmanizacije sa Stipom Mesićem. Nadalje, ovih dana je u sve stožere stigla obavijest da je tvrtka s kojom je interesno vezan od INA-e dobila 18 milijuna kuna. Drugi se to ne usude pitati, a ja pitanje je li to točno postavljam javno - rekao je Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:22